Cik svarīgs ir maltās kafijas iepakojums?
Iepakojuma nozīme maltas kafijas kvalitātē
Malta kafija, saskaroties ar gaismu un skābekli, strauji oksidējas, zaudē savas garšas un aromāta kvalitāti. Tādēļ kafijas mīļi, kuriem ir svarīga vissīkākā garšas nianse, biežāk izvēlas kafijas automātus ar iebūvētām kafijas dzirnaviņām, lai kafijas pagatavošanā tiktu izmantota vissvaigākā malta kafija, vai arī samaļ nepieciešamo kafija pupiņu apjomu kafijas gatavošanas laikā.Ja kafijas pagatavošanā tiek izmantota jau kafijas ražotāja samalta kafija, īpaša uzmanība ir jāpievērš tās iepakojumam. Tam būtu jābūt gaisa necaurlaidīgam un nosegtam ar folijas aizsargslāni, lai nepieļautu kafijas saskarsmi ar gaisu. Turklāt, kafijai iepakojumā ir jābūt blīvi sapresētai.
Kafo.lv pārstāvētie Lavazza, Cellini un Costadoro kafijas ražotāji sava zīmola maltajai kafijai izmanto plāna metāla kafijas bundžas, kas nosegtas ar folija aizsargslāni. Savukārt, Kafo.lv ekspertu īpaši izveidotā Filtro maltā kafija no viegli grauzdētām Brazīlijas Arabica pupiņām ir iepakota gāzveida vidē, lai nezaudētu nevienu no savas sabalansētās garšas niansēm.
Kafijas izvēle atbilstoši garšas izjūtai
Pārdomāts maltas kafijas iepakojums ļauj saglabāt visas garšas nianses, kuras sava zīmola produktam ir paredzējis ražotājs. Tās garšu ietekmē kafijas pupiņas šķirne, izcelsmes reģions un grauzdējuma pakāpe.Kafo.lv interneta vietnē www.kafo.lv piedāvātā malta kafija, kas ir veidota no 100% Arabica kafijas maisījumiem ar vidēju grauzdējumu, izceļas ar sabalansētu garšu, intensīvu aromātu un augstvērtīgu kvalitāti.
Kafijas izvēlē ir būtiski atcerēties, ka arī kafijas pupiņas izcelsmes reģions ietekmē kafijas garšu. Kafijas pupiņas no Brazīlijas, radīs patīkamu riekstu pēcgaršu, bet no Etiopijas – ogu.