2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Kā moderna kases sistēma var uzlabot pārdošanas apjomus ēdināšanas vai mazumtirdzniecības biznesā?

Kā moderna kases sistēma var uzlabot pārdošanas apjomus ēdināšanas vai mazumtirdzniecības biznesā?

Šobrīd kafejnīcas, restorāni, veikali un daudzi citi uzņēmumi, kas nodarbojas ar tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu, nav iedomājami bez modernas kases sistēmas. Tā palīdz efektīvi organizēt pārdošanas procesu, kā arī sniedz vēl virkni priekšrocību. Lasiet un uzziniet, kā kases sistēma un dažādi papildu moduļi var palīdzēt arī jūsu uzņēmumam!

Priekšrocība #1: mobilais maksājumu karšu termināls ļauj vienkārši norēķināties teju jebkādos apstākļos

Itin bieži salīdzinoši nelieli uzņēmumi nodarbojas ar izbraukumu tirdzniecību, un šādā situācijā lieti noder mobilais maksājumu karšu termināls, kas savienots ar kases sistēmu. To varat pārvadāt un pārnēsāt, ļaujot veikt ātrus un ērtus norēķinus ar karti jebkur – nepieciešams vien internets. 

Tāpat mobilie maksājumu karšu termināli ir lielisks palīgs kafejnīcās un restorānos, jo sniedz iespēju par maltīti un dzērieniem norēķināties turpat pie galdiņa. Savukārt jaunie kases aparāti, kas aprīkoti ar skārienekrānu, ļauj norēķinus veikt ļoti intuitīvi un operatīvi arī brīžos, kad klientu plūsma ir īpaši liela. 

Priekšrocība #2: pašapkalpošanās kase samazina rindas un darbinieku noslodzi

Tirdzniecības vietās arvien iecienītāks risinājums ir pašapkalpošanās kase, kurā lietotājs bez apkalpojošā personāla palīdzības var norēķināties par precēm vai pakalpojumiem. Tādējādi iespējams samazināt klientu rindas tā sauktajās pīķa stundās, kā arī atvieglot darbinieku ikdienu. Šādu risinājumu var izmantot dažādu nozaru uzņēmumi, piemēram, pašapkalpošanās veikals, ēdnīca, kafejnīca, muzejs, sporta klubs, izklaides centrs, un daudzi citi.

Pašapkalpošanās kase var tikt savienota ar svariem, kas ļaus iegādāties sveramas preces, savukārt integrēšana ar grāmatvedības programmatūru nodrošina ērtu un efektīvu finanšu datu uzskaiti. Tās iespējams gan novietot uz statīva, gan iebūvēt sienās, tādējādi ļaujot ietaupīt vietu.

Priekšrocība #3: dažādas izsaukšanas sistēmas atvieglo darbinieku ikdienu

Kafejnīcās, ēdnīcās un restorānos klientu un darbinieku plūsmu palīdz organizēt ne vien atbilstošas kases aparātu sistēmas, bet arī dažādas papildu iekārtas un moduļi. Viens no piemēriem ir izsaukšanas sistēmas – peidžeri. Klientu peidžeris tiek izmantots, lai cilvēku informētu par viņa kārtas numuru un brīdi, kad pasūtījumu iespējams saņemt. 
Viesmīļu peidžeris klientiem ļauj pieprasīt čeku vai izsaukt apkalpojošo personālu, savukārt darbinieku peidžeris, kā jau iespējams noprast pēc tā nosaukuma, ir paredzēts komunikācijai starp virtuvi un viesmīļiem, iztiekot bez liekām darbībām un kaitinošiem signāliem.

Priekšrocība #4: daudz un dažādi lojalitātes risinājumi



Foto: Unsplash.com / Blake Wisz

Lojalitātes kartes, specializētas atlaides un citi mārketinga risinājumi ir lielisks veids, kā piesaistīt jaunus klientus un noturēt jau esošos. Moderna kases sistēma ne tikai atbalsta dažāda veida mārketinga kampaņas un lojalitātes risinājumus, bet arī veic detalizētu datu analīzi.

Priekšrocība #5: vienkāršota noliktavu vadība un preču uzskaite

Nodarbojoties ar tirdzniecību, neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir preču uzskate un noliktavu vadība, ietverot elektronisko pavadzīmju un e-rēķinu sagatavošanu. Atbilstoša kases sistēma šādu funkcionalitāti nodrošina, turklāt ļauj ne tikai vienkārši un operatīvi pārskatīt aktuālo noliktavas stāvokli, bet arī vajadzības gadījumā iestatīt konkrētus krājumu sliekšņus un automātisku preču un produktu pasūtīšanu.

Priekšrocība #6: detalizēta un noderīga informācija uzņēmumu vadītājiem

Laiks, kad veikala kase vai tirdzniecības automāts kalpoja vien norēķinu veikšanai, ir aiz muguras. Efektīva uzņēmuma pārvaldība nav iedomājama bez izsmeļošiem datiem, un arī tos ērtā un pārskatāmā veidā var nodrošināt mūsdienīga kases sistēma. Piemēram, CompuCash lietotnē iespējams aplūkot pārdošanas rādītājus, apmeklētāju skaitu, rēķinu skaitu un to vidējo vērtību, lojalitātes karšu statistiku un citus būtiskus rādītājus, turklāt – vienkārši saprotamā un vizuālā veidā.

Vai arī jūsu uzņēmumam ir aktuāla uzticama, kvalitatīva, ērti lietojama un moderna kases sistēma, kas piedāvā visas nupat pieminētās priekšrocības? Šādā gadījumā aplūkojiet CompuCash piedāvājumu – šī zīmola risinājumus ik dienas jau izmanto vairāk nekā 10000 cilvēku Igaunijā, kā arī vairākās citās pasaules valstīs, tostarp Latvijā!