2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kā sagatavot ķermeņa un sejas ādu vasarai

Kā sagatavot ķermeņa un sejas ādu vasarai

  • 30 maijs 2023 --

Klāt vasara – laiks, kad tā vien gribas ik mirkli baudīt siltos saules starus. Taču siltā sezona ir ne tikai laiks, kad sauļoties, bet arī rūpēties par savas ādas veselību. Sejas un ķermeņa skaistums, aizsardzība un veselība ir faktori, kam ik dienu nepieciešams pievērst uzmanību. Lūk, daži padomi, kas palīdzēs sagatavot ādu vasaras sezonai.

Veiciet dzimumzīmju pārbaudi

Viens no svarīgākajiem faktoriem, lai sagatavotu ādu vasaras sezonai, ir dzimumzīmju izskata novērtēšana. Pirms aktīvās sauļošanās sezonas dzimumzīmju pārbaude sniegs iespēju novērtēt to izskatu un stāvokli, kā arī attiecīgi reaģēt, novērojot kādus nelabvēlīgus simptomus. Dzimumzīmju pārbaudi pirms vasaras vēlams veikt, lai iepazītos ar ādas stāvokli un vieglāk pamanītu pārmaiņas ādas izskatā arī pēc sauļošanās sezonas. Šīs pārbaudes ieteicams veikt regulāri un rūpīgi, jo diemžēl arvien ievērojami pieaug melanomas pacientu skaits. Pirms siltās sezonas ieteicams apmeklēt dermatologu, kas padziļināti novērtēs jūsu dzimumzīmju stāvokli un veselību. Turklāt, visas vasaras garumā ieteicams veikt arī dzimumzīmju un citu ādas veidojumu pašpārbaudes.

Lietojiet saules aizsargkrēmu

Vasaras spēcīgā saule ķermeņa un sejas ādai ārti vien ļauj apdegt, jo īpaši tad, ja daudz laika tiek pavadīts ārā, piemēram, strādājot, sauļojoties pludmalē vai vienkārši pastaigājoties. Lai pasargātu savu ādu, nepieciešams lietot saules aizsargkrēmu ar vismaz 30 SPF. Gaišai un jutīgai ādai labāk izvēlēties līdzekli ar pat vēl augstāku saules aizsargfaktoru. Turklāt, būtiski saules aizsargkrēmu dienas laikā uzklāt atjaunoti, jo īpaši pēc ūdens priekiem.

Parūpējieties par pietiekamu ādas mitrināšanu

Karstajā laikā ļoti būtiski nodrošināt pietiekamu sejas ādas mitrināšanu, lai parūpētos par to, ka vasarīgie laikapstākļi neliek ādai izžūt un zaudēt savu mirdzumu. Vasarā svarīgi izmantot vieglu mitrinošo krēmu, kas atbilst ne tikai ādas tipam, bet arī vecumam. Dažādos vecuma posmos ādas prasības var atšķirties, tādēļ ieteicams dot priekšroku krēmam, kas piemērots jūsu vecuma kategorijai.
Lai nodrošinātu ādas mitrināšanu, protams, vēlams neaizmirst arī par pietiekama ūdens daudzuma uzņemšanu. Tas palīdzēs uzturēt ādas mitruma līmeni un elastību.

Veiciet sejas attīrīšanu

Ādas attīrīšana palīdz atbrīvoties no mirušajām ādas šūnām un veicināt jaunu šūnu veidošanos. Tā palīdzēs ādai izskatīties spožākai un nodrošināt vienmērīgāku sauļošanās rezultātu. Izmantojiet maigu ādas skrubi un ar vieglām kustībām, nekairinot ādu, piešķiriet savai ādai jaunu mirdzumu.

Pievērsiet uzmanību veselīgam uzturam

Ķermeņa un sejas ādu būtiski ietekmē ne tikai skaistuma procedūras un līdzekļi, bet arī mūsu ēdienkarte. Lai parūpēties par to, ka vasarā āda izskatās labi un saņem pietiekami daudz visu vajadzīgo vitamīnu, nepieciešams ievērot veselīgu uzturu. Ierobežojiet cukura un taukainas pārtikas īpatsvaru savā ikdienā un tā vietā uzturā lietojiet vairāk augļu un dārzeņu, kas ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem.