2024.gada 7. jūlijs

Alda, Maruta

Auto noma vai auto iegāde: kurš risinājums labāks?

Auto noma vai auto iegāde: kurš risinājums labāks?

Ja apsverat domu par automašīnas iegādi, visdrīzāk, aktuāls kļūst jautājums par to, kādu transportlīdzekli labāk pirkt – jaunu, mazlietotu, lietotu – vai varbūt lieki nelauzīt galvu un nomāt auto? 

Raksta turpinājumā noskaidrojiet, kādas ir jaunu un lietotu mašīnu priekšrocības un ko ņemt vērā, izvēloties vienu vai otru variantu! 

Automašīnas iegāde: nopietns un apzināts lēmums 

Sava personīgā transportlīdzekļa iegāde ir ļoti atbildīgs lēmums, kas jāpieņem, rūpīgi izvērtējot dažādus faktorus.

Jauna auto priekšrocības 

1. Mūsdienīgi tehnoloģiskie risinājumi un augstāks drošības līmenis: jaunākajos automašīnu modeļos ir integrēti dažādi viedie risinājumi, kas braukšanu padara vēl ērtāku un drošāku. Piemēram, parkošanās sensori, automātiskā bremzēšanas sistēma, ceļa seguma sensori u. c.;

2. Zemākas ekspluatācijas izmaksas: iegādājoties mašīnu no salona, varat būt pārliecināts, ka tā būs ideālā tehniskā kārtība;

3. Degvielas ekonomija: noteikti uzmanība ir jāpievērš automašīnas degvielas patēriņam. Ekonomisks auto un ekonomiska braukšana kopumā ļauj būtiski samazināt izmaksas, turklāt jaunākie modeļi paši par sevi patērē mazāk degvielas.

4. Daudzveidīga izvēle: jaunu automašīnu piedāvājuma klāsts ir tik plašs, ka ikvienam ir iespēja atrast savām vēlmēm, vajadzībām un iespējām piemērotāko spēkratu. 

Lai parūpētos par sevi, līdzcilvēkiem un spēkratu, to ieteicams apdrošināt. Tādā gadījumā gan jārēķinās, ka jo jaunāks modelis, jo augstākas būs apdrošināšanas izmaksas.

Lietota auto priekšrocības 

1. Zemāka cena: nav noslēpums, ka lietotas automašīnas ir salīdzinoši lētākas. Ja nav nepieciešamība pirkt pilnīgi jaunu auto, var ietaupīt diezgan daudz naudas; 

2. Mazāks vērtības zudums: lietotas automašīnas vērtība ir zemāka, ņemot vērā, ka nereti tās ekspluatācijas ilgums ir vairāk nekā 10 gadi, līdz ar to tās vērtība tik strauji nekrītas; 

3. Plašākas izvēles iespējas: tirgū pieejams ļoti plašs lietotu auto piedāvājums ikviena budžetam un iespējām; 

4. Ietekme uz planētu: lietota spēkrata iegāde ir videi draudzīgāka izvēle tādā ziņā, ka netiek patērēti resursi jaunas automašīnas ražošanai, tomēr jārēķinās, ka vecāka gadagājuma transportlīdzekļu CO2 izmešu daudzums var būt krietni iespaidīgāks. 

Jauna vai tomēr lietota mašīna? Padomi pareizās izvēles izdarīšanai 



Foto: AVIS
Ticam, ka lēmums par jauna vai lietota auto iegādi var būt gana sarežģīts. Tieši tāpēc dalāmies noderīgos padomos, kas, iespējams, palīdzēs pieņemt pareizo lēmumu. 

1. Budžets. Vispirms apdomājiet, kāda veida automašīnu vēlaties iegādāties, kā arī, cik bieži un tālu ar to plānots pārvietoties ikdienā;

2. Modeļi. Tā kā ir pieejami neskaitāmi daudz auto modeļi, būtu svarīgi zināt, kas atbilst jūsu vēlmēm un vajadzībām. Salīdziniet jaunu un lietotu modeļu cenas, funkcionalitāti, kā arī izlasiet citu cilvēku atsauksmes un pieredzes stāstus; 

3. Dodieties testa braucienā. Pirms auto iegādes, nenāks par skādi pārliecināties, vai izdarīta īstā izvēle, tāpēc izmēģinājuma brauciens ir gluži vai obligāts;

4. Novērtējiet spēkrata tehnisko stāvokli. Ja izlemjat par labu mazlietota vai lietota auto iegādei, pirms pirkuma veikšanas, būtu jāpārliecinās par automašīnas tehnisko stāvokli, noskaidrojot, vai tā ir droša braukšanai. Lai to izdarītu, vislabāk vērsties pie uzticama un profesionāla mehāniķa.

Automašīnas līzings: vai glābiņš īstajā brīdī?

Ne vienmēr sapņu mašīna no salona atbilst visām vajadzībām. Lai nenāktos vilties par izdarīto pirkumu un iztērēto naudu, optimāls risinājums ir auto noma. Piemēram, auto noma uz mēnesi ļauj objektīvi izvērtēt, vai noskatītais spēkrats ir atbilstošs un piemērots. Ja tomēr nē, tad no tā iespējams atteikties jebkurā brīdī, negaidot nomas termiņa beigas. 

Auto nomas un pilna servisa līzinga uzņēmums AVIS tirgū darbojas jau vairāk nekā 30 gadus, un ir drošs un uzticams pakalpojumu sniedzējs. AVIS ilgtermiņa auto noma privātpersonām un juridiskajiem klientiem iespējama uz laika periodu līdz pat 24 mēnešiem, ietverot šādas priekšrocības:

- diennakts palīdzību uz ceļa; 

- bezmaksas automašīnas maiņu bez līguma maksas; 

- spēkā esošas KASKO un OCTA polises.

Nereti pilna servisa auto noma pat ir izdevīgāks risinājums, nekā transportlīdzekļa iegāde, jo ikmēneša maksājumā jau ir ietverti visi izdevumi, kas saistīti ar spēkrata uzturēšanu, turklāt arī tad, ja uz ceļa atgadās kāda ķibele vai mašīna saplīst, nav jāraizējas, ka ar to nāksies tikt galā paša spēkiem vai zaudējumi būs jāsedz no savas kabatas.

Auto noma ir lielisks risinājums gan privātpersonām, gan uzņēmējiem, jo var aizmirst par neparedzamām izmaksām, kas var rasties, piemēram, pēkšņu remontdarbu dēļ. Ielūkojieties myavis.lv mājaslapā un uzziniet vairāk par auto nomas pakalpojumu!