2025.gada 24. janvāris

Eglons, Krišs, Ksenija

Tematiskās kūkas – kā nekļūdīties to pasūtīšanā?

Tematiskās kūkas – kā nekļūdīties to pasūtīšanā?

Plānojot svētku galdu korporatīviem pasākumiem vai jubilejām, nedrīkst aizmirst par notikumam piemērotu desertu. Tematiskās kūkas tiek pagatavotas pēc individuāla pasūtījuma, tādēļ tās var palīdzēt radīt īpašu svētku noskaņu, atspoguļojot noteiktu tēmu, notikumu vai nodarbošanās jomu. Tomēr, lai tematiskā kūka kļūtu par galveno svētku akcentu nevis organizatoru satraukuma iemeslu, tās pasūtīšanas procesā ir jāpievērš uzmanība katrai detaļai.

Kā izvairīties no biežāk pieļautajām kļūdām
tematisko kūku pasūtīšanā? 


Kļūdas un pārpratumi tematisko kūku pasūtīšanā rodas dažādu iemeslu dēļ, sākot no neprecīzas komunikācijas ar konditoru un sasteigtiem “pēdējā brīža” pasūtījumiem, līdz uzmanības nepievēršanai kūkas sastāvdaļām. Tādēļ, veicot pasūtījumu, ieteicams:
  • Sagatavot detalizētu pasūtījuma aprakstu – skaidrs kūkas ieceres apraksts ar vēlamo dizainu, krāsām, tematiku vai īpašiem dekoriem kopā ar attēliem, ja tādi pieejami, palīdzēs konditoram radīt tieši tādu kūku, kāda ir iecerēta. Banketi (https://www.francumaize.lv/banketi/) pulcē cilvēkus ar atšķirīgiem ēšanas paradumiem. Tādēļ, lai nodrošinātos, ka izceptā kūka būs piemērota visiem viesiem, konditors ir jāinformē arī par uztura ierobežojumiem – alerģijām vai diētām;
  • Veikt pasūtījumu savlaicīgi – beķereja var vienlaicīgi sagatavot vairākus pasūtījumus, bet sarežģīta dizaina kūkas kvalitatīvai izcepšanai ir vajadzīgs ilgāks laiks. Pasūtījumu ieteicams veikt vismaz divas vai trīs dienas pirms pasākuma. Taču, jo sarežģītāks būs iecerētais dizains vai populārāks svētku datums, jo agrāk kūka ir jāpasūta, pasūtījuma veikšanas laikam pieaugot no pāris dienām līdz pat nedēļai un vairāk;
  • Konsultēties ar konditoru – bez precīzas informācijas par paredzēto viesu skaitu vai pasākuma veidu nav iespējama ne galdu klāšana svinībām, ne tematiskās kūkas pasūtīšana. Nepareizi aprēķināts kūkas izmērs radīs neapmierinātību abos gadījumos, ja visiem viesiem tās nepietiks vai tieši otrādi – kūka paliks pāri un par to būs pārmaksāts. Konsultācija ar pieredzējušu konditoru palīdzes noteikt svētku pasākumam vispiemērotāko kūkas izmēru, kā arī ļaus izvairīties arī no citām biežāk pieļautajām kļūdām.

Francumaize.lv ir konditoreja Rīgā, kurā ikdienu var atrast ne tika gardas smalkmaizītes, kliņģerus un pīrāgus, bet arī pasūtīt tematiskās tortes īpašiem dzīves brīžiem un profesionālu banketu apkalpošanu. Lai uzzinātu vairāk, kā Francumaize.lv konditori var palīdzēt radīt neaizmirstamu svētku noskaņu, ieskatieties www.francumaize.lv.

Atstājiet komentāru