2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Aknīstē aiztur vīrieti pie kura atrod metamfetamīnu

Aknīstē aiztur vīrieti pie kura atrod metamfetamīnu

27. jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja  darbinieki, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, Aknīstē aizturēja vīrieti, kurš uzglabāja narkotiskās vielas, kas visdrīzāk ir metamfetamīns. Uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, informē VP LRP vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

2021.gada 27.jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, kriminālprocesa ietvaros, realizēja operatīvo informāciju, kuras rezultātā, Aknīstē, tika aizturēts 1983.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā. Kratīšanas rezultātā pie vīrieša tika atrasti un izņemti 102 grami narkotisko vielu, kas visdrīzāk ir metamfetamīns. 

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu –  nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Policijai izdevās noskaidrot, ka aizturētais vīrietis ir organizēta noziedzīga grupējuma dalībnieks, kurš, realizācijas nolūkos, piegādāja narkotiskās vielas no Rīgas uz Daugavpili.

28.jūlijā Daugavpils tiesa personai piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 2531.panta 1.daļas, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Atstājiet komentāru