2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Policija par autovadītāju pārkāpumiem brīvdienās Jēkabpilī un Vīpes pagastā sākusi astoņus kriminālprocesus

Policija par autovadītāju pārkāpumiem brīvdienās Jēkabpilī un Vīpes pagastā sākusi astoņus kriminālprocesus

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 12 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 11 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 6 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.  

Kā liecina sākotnējā informācija,  29. aprīlī Jēkabpilī, Kalna ielā, jaunietis vadīja motorolleri, būdams 1,03 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Vēl pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka motorolleris nav reģistrēts likumā noteiktā kārtībā, tam nav veikta transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, kā arī jaunietim galvā nebija aizsargķivere. Policijā par notikušo sākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  30. aprīlī Jēkabpilī, Dambja ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Opel Vectra Caravan”, būdams 2,21 promiles reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  1. maijā Jēkabpils novada Vīpes pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Megane Scenic”, bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Tajā pašā dienā Jēkabpilī, Neretas ielā, likumsargi apturēja automašīnu „Mazda 323F”, kuras autovadītājam arī nebija transportlīdzekļu vadīšanas tiesību. Abos gadījumos policijā par notikušo sākti administratīvo pārkāpumu procesi. 

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas), transportlīdzekļa vadītājam tiek piemērots naudas sods no 280 līdz 570 eiro.

Atstājiet komentāru