2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Raidījums: Ūdens līmenis akvatorijos krītas - ja Rusiņš ir izdarījis pašnāvību, viņa mirstīgās atliekas drīz atradīs

Raidījums: Ūdens līmenis akvatorijos krītas - ja Rusiņš ir izdarījis pašnāvību, viņa mirstīgās atliekas drīz atradīs

Valsts policija ir iedarbinājusi visus iespējamos pasākumus, lai atrastu Jēkabpils pusē nogalinātās sievietes slepkavu Leonu Rusiņu, Latvijas Televīzijas raidījumā "Vien spret viens" pauda Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Policija neizslēdz, ka Rusiņš ir izdarījis pašnāvību. Viņa automašīna tika atrasta mežā pie Aiviekstes upes, spēkratā atrasti vairāki telefoni un priekšapmaksas kartes. Valsts policija periodiski iegulda plašus resursus, lai pārmeklētu attiecīgo akvatoriju. 

"Ūdens līmenis akvatorijos krītas - ja Rusiņš ir izdarījis pašnāvību, viņa mirstīgās atliekas drīz atradīs," sacīja Ruks. Vienlaikus nav izslēgts, ka Rusiņš bēguļo un ir pametis valsti. 
Ruks arī apstiprināja, ka policija sargā cilvēkus, pret kurām Rusiņš potenciāli varētu vērsties.

Valsts policijas vadītājs arī apstiprināja, ka izmeklēšanas gaitā ir atklājies, ka iepriekš, citos procesos, ir bijuši gadījumi, kad cilvēki bija slēpuši Leonu Rusiņu no policijas amatpersonām.
"Man ir žēl, ka nevarēju iesaistīties situācijas risināšanā, pirms šis traģiskais gadījums notika. Man nebija informācijas par šo. Es jau esmu teicis, ka ir situācijas policijā, kad informācija nenonāk nedz reģionālās, nedz centrālās vadības rīcībā," tā Ruks.

Jau vēstīts, ka saistībā ar Rusiņa meklēšanas pasākumiem pirms bijušās dzīvesbiedres slepkavības amatu nāksies zaudēt Valsts policijas Austrumzemgales iecirkņa (bijušā Jēkabpils iecirkņa) priekšniekam Rolandam Bērziņam. Lai gan Rusiņš bija izsludināts meklēšanā, viņš turpināja brīvi terorizēt savu bijušo dzīvesbiedri, viņas ģimeni un kolēģes. Savukārt iecirkņa policija izlēma ar šo gadījumu tikt galā saviem spēkiem, nepiesaistot plašākus likumsargu spēkus.

Avots: Latvijas televīzija/ TVNET

Komentāri (0-1/1)

  • Jā nu dien!
    03.05.2023 11:03
    Ja satrauc bezdarbība vai nolaidība da jebkurā iestādē, tad uzreiz vajag griesties pie Rīgas augstākajām iestādēm, jo te uz vietām daļa amatpersonu un ierēdnīšu ir izlaidušies teļa ādā. Nu tā raujas uz amatiem, bet , kad vajag strādāt, tad nav!

Atstājiet komentāru