2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Vandaļi apgāna kritušo piemiņu Jēkabpilī, karavīru kapos Varoņu ielā (FOTO)

Sestdien, 27.maijā tika konstatēts, ka Jēkabpilī, Varoņu ielā karavīru kapos noticis vandalisms. Kā sociālajos tīklos ziņo vairāki jēkabpilieši, tad daudzām kapu kopiņām norautas piemiņas plāksnes, dažas sadauzītas vai izrautas ar pamatiem, tajā skaitā arī pārapbedīto karavīru no Rīgas ielas kapu kopiņu piemiņas plāksnes. Tās izrautas ar pamatiem un nomestas zālājā, nomests arī piemiņas attēls ar karavīru portretiem. Par notikušo vandalismu ziņots valts policijai.

Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Strautniece informē, ka sestdien, 27. maijā īsi pēc pulksten 13.00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirknis saņēma informāciju, ka Jēkabpilī, Brāļu kapos iedzīvotāji konstatējuši, ka ir izdemolētas un bojātas kapu vietas. Par šo nodarījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 228. panta pirmās daļas par kapa apgānīšanu. Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Kriminālprocesa ietvaros turpinās izmeklēšana un iespējamo vainīgo personu noskaidrošana.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers sacija, ka pašvaldība ir informēta par notikušo un brīvdienās daļēji postījumi ir sakārtoti. Šodien speciālisti apsekos, lai fiksētu nodarītos zaudējumus un sastādītu tāmi postījumu likvidēšanai un piemiņas plākšņu atjaunošanai. Valsts policija par notikušo esot informēta, fiksējusi nodarījumu un atļāvusi pašvaldībai veikt sakopšanas darbus. Kad būs zināma zaudējumu un atjaunošanas darbu tāme, pašvaldība policijā iesniegs oficiālu pieteikumu par vandalismu un nodarītajiem zaudējumiem. 

Aculiecinieku foto

Atstājiet komentāru