2024.gada 26. jūnijs

Ausma, Ausmis, Inguna, Inguns

Sākti pirmie atmežošanas darbi militārā poligona "Sēlija" izveidei

Sākti pirmie atmežošanas darbi militārā poligona "Sēlija" izveidei

Atbilstoši militārā poligona "Sēlija" attīstības plāna pirmās kārtas izpildes grafikam valstij piederošajās teritorijās sākti pirmie atmežošanas darbi 450 hektāru platībā,  informē Aizsardzības ministrija (AM).

Līgums par meža platību atmežošanu noslēgts ar AS "Latvijas valsts meži", kas darbus veic saskaņā Meža likumu, tam saistošajiem Ministru kabineta noteikumiem, kā arī Valsts meža dienesta sniegtajiem apliecinājumiem.

Līdzās atmežošanai militārajam poligonam paredzētajās teritorijās "Latvijas valsts meži" veic arī uzturēšanas darbus citās blakus esošajās valsts mežu platībās atbilstoši uzņēmuma apsaimniekošanas plāniem.

Jau ziņots, ka 2023.gada 22.jūnijā Saeima pieņēma Militārā poligona "Sēlija" izveides likumu, nosakot tā atrašanos Jēkabpils un Aizkraukles novadu teritorijās, kā arī piešķirot tam nacionālo interešu objekta statusu.

Poligona attīstība 25 605 hektāru platībā tiek plānota tā, lai maksimāli neskartu privātīpašnieku tiesības un iedzīvotāju kustības brīvību - lielākā daļa poligona ir plānota mežu īpašumos, atzīmē AM.

Kā vēstīts, militārā poligona "Sēlija" un bāzes izveidē plānots ieguldīt ap 700 miljoniem eiro, ieskaitot sabiedroto un nacionālo finansējumu.

Līdz 2025.gadam plānots īstenot projekta pirmo kārtu, tam atvēlot 36,5 miljonus eiro nacionālo finansējumu, bet šī kārta ir pieteikta arī NATO finansējumam. Otrajā, trešajā un ceturtajā kārtā plānots ieguldīt līdz 700 miljoniem eiro NATO un sabiedroto finansējuma.

Foto: lsm.lv

Atstājiet komentāru