2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Zilā karoga pludmalē spēlē Meža domino un iestaigā Pēdu taku

Zilā karoga pludmalē spēlē Meža domino un iestaigā Pēdu taku

No šodienas Mežaparkā pie Radžu ūdenskrātuves ir vēl lielāka iespēja atpūsties un izklaidēties, jo tagad te var spēlēt īpašo Meža domino, ar īpašiem no lielām koka plātnēm izgatavotiem kauliņiem, kā arī izstaigāties kailām kājām pa jaunizveidoto Pēdu taku. 
 
Atklāšanas pasākumā Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs norādīja, ka Zilā karoga pludmalei prasība ir ne tikai tīrs ūdens. Pludmales apmeklētājiem jānodrošina iespēja ne tikai peldēties, bet arī atpūsties. Tādēļ ieviesta jauna atrakcija. Āra domino tapis, domei startējot nelielā projektā, kura kopējās izmaksas bija 400 latu, bez tam pašvaldības līdzfinansējums. Domino izgatavots SIA "Cunfte" darbnīcā Zasā.
 
Tūlīt pēc tam, kad lāde bija atvērta, jaunieši izspēlēja pirmo domino partiju.
 
Atklājot Pēdu taku, R.Sirmovičs gan svinīgi pārgrieza lentu, taču pludmales apmeklētāji to jau bija atklājuši un iepēdojuši pirms tam. Takas garums ir 130 metru, tās klājumam izmantoti gan dēļi, gan sīkšķembas, gan akmeņi un čiekuri. Ar materiāliem palīdzēja sponsori - SIA "Jēkabpils PMK", SIA "Brēķu studenti", Jēkabpils Namu pārvalde, bet savu darbu ieguldījuši gan domes darbinieki, gan Jēkabpils iedzīvotāji Lielās talkas laikā un arī pēc tam. Pēdu takas ierīkošana izmaksājusi 1900 latu.
 
Abi atpūtas objekti atklāti Meža dienu laikā, jo Jēkabpils pašvaldība iesaistījusies Latvijas Pašvaldību savienības projektā „Latvijas iedzīvotāji kopā nākotnes mežam”, kura mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un izglītot iedzīvotājus par meža nozari. Projektu finansē Meža attīstības fonds.
 
Māra Grīnberga
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Atstājiet komentāru