2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Autobusa maršrutu uz Mežaparku pārsvarā vērtē pozitīvi. Autobusā gan invalīdiem grūti iekāpt

Autobusa maršrutu uz Mežaparku pārsvarā vērtē pozitīvi. Autobusā gan invalīdiem grūti iekāpt

Jaunatklātais bezmaksas pilsētas autobusu maršruts no tirdzniecības centra "Sala" uz Mežaparku un atpakaļ lielākoties tiek vērtēts atzinīgi. Pagājušajās brīvdienās to paspēja izmēģināt vairāki desmiti braucēju, tiesa, svētdien pasažieru bija mazāk.
 
"Esmu ļoti apmierināta, ka ir šāds maršruts, tagad man būs daudz ērtāk izbraukāt uz kapiem, jo citādi nākas iet kājām ļoti tālu un tas ir nogurdinoši. Tiešām labi, ka deputāti apstiprināja tādu reisu," portālam Radio1.lv sacīja pasažiere Biruta. Viņasprāt, sevišķi labi, ka ir iespēja izkāpt pie jaunās kapličas, jo viņas piederīgo kapavietas atrodas tuvumā.
 
Radio1 novēroja, ka šajā reisā - svētdien, pulksten 11.30 no tirdzniecības centra "Sala" vairāki braucēji izkāpa tieši pie kapsētas.
 
Savukārt Diāna un Pāvels uzskatīja, ka pirmajiem reisiem vajadzētu notikt daudz agrāk nevis pusdvipadsmitos dienā, jo tieši tad sākas lielākais karstums: "Vajadzētu pirmajiem reisiem būt jau ap deviņiem vai ap 10.00 no rīta."
 
"Es izbraucu šo reisu ziņkārības pēc, pastaigāšos pa Mežaparku un braukšu atpakaļ. Domāju, ka pasažieru netrūks, jo tas ir bezmaksas. Ja vajadzētu maksāt par biļeti, daudzi diezin vai brauktu," vērtē Arvīds.
 
Vija uzskata: "Labi, ka ir tāds maršruts, jo ne jau visiem ir savas mašīnas, ar ko atbraukt, bet kājām ne visi var atnākt to gaisa gabalu. Vienīgi žēl, ka šeit nav kafejnīcas, kur varētu nopirkt kaut ko padzerties, saldējumu, limonādes, jo ne jau visu var paņemt līdzi no mājām."
 
Radio1.lv aicināja Jēkabpils autobusu parka direktora vietnieku Ivanu Lavrinoviču izvērtēt, kāda bijusi pasažieru plūsma pirmajās divās dienās: "Sestdien pasažieru bija vairāk, piemēram, dienas vidū pa desmit - 15 cilvēkiem, taču precīzas pasažieru uzskaites mums nav, jo biļetes netirgojam. Pēc pirmajām divām dienām ir par agru izdarīt kādus secinājumus par to, cik iecienīti ir šie reisi. Mēs vienkārši izpildām Jēkabpils pilsētas domes pasūtījumu. Gan jau tikai, sezonai noslēdzoties, varērsim spriest par šo reisu lietderību."
 
Radio1.lv arī novēroja, ka autobuss ir ar pakāpieniem gan pie priekšējām, gan vidus durvīm, tādējādi cilvēkiem ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiņiem iekāpšana varētu būt apgrūtināta. Ivans Lavrinovičs sacīja, ka pagaidām nav plānots šajā maršrutā laist citus autobusus, kas ir tam vairāk piemēroti: "Tad ir jāzina, cik daudz ir šādu cilvēku, ja būs pieprasījums, varam dot arī citu autobusu."
 
Māra Grīnberga
 

Atstājiet komentāru