2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Lielās Talkas Jēkabpils koordinatori un rīkotāji spriedīs par talkas norisi (Papildināta)

Lielās Talkas Jēkabpils koordinatori un rīkotāji spriedīs par talkas norisi (Papildināta)

Šodien Latvijas Universitātē notiks Lielās talkas organizatoru, atbalstītāju un pašvaldību koordinatoru tikšanās, kurā piedalīsies arī talkas koordinatori no Jēkabpils pilsētas pašvaldības.

Tikšanās sāksies ar lekcijām un tehniskās informācijas izklāstīšanu pašvaldību koordinatoriem. Pēcpusdienā ar svinīgām uzrunām un savu redzējumu par tīru Latviju uzstāsies Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme, Ministru prezidente Laimdota Straujuma un Lielās Talkas atbalstītāji.

Noslēgumā paredzēta ikgadējā fotografēšanās un pusdienas.

Jau ziņots, ka šogad Lielā Talka notiks 27.aprīlī, un tās moto ir "Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannasistabā".

Portāls Radio1.lv jau ziņoja, ka Jēkabpilī pašvaldība talku rīkos trijās vietās.

Filozofu ielas dīķis atrodas pilsētas centrā, tāpēc nepieciešams veikt tā sākopšanas darbus, notiks tā malu atbrīvošana no apaugumiem, atkritumu lasīšana. Ja ir iespēja, nākot uz talku šajā vietā līdzi paņemt zāģus, dārza šķēres, darba cimdus. Ar maisiem talcinieki tiks nodrošināti. Atkarībā no laika apstākļiem- piemērots darba apģērbs. Pēc talkas talciniekiem tiks piedāvāta maltīte. Tikšanās pulksten 9.00 Dambja ielā pie stāvlaukuma. Koordinatore Mārīte Breimane.

Talkas laikā no sadzīves atkritumiem tiks atbrīvots Daugavas labais krasts, sākot no tilta līdz Krustpils luterāņu baznīcai. Līdzi jāņem darba cimdi. Pēc talkas būs kopīga maltīte. Tikšanās pulksten 9.00 Dārza ielas galā, stāvlaukumā pie dambja. Koordinators Jānis Voiko.

Talka notiks arī pilsētas iedzīvotāju iecienītajā atpūtas vietā Mežaparkā un pie Radžu ūdenskrātuves. Notiks sadzīves atkritumu savākšana, lapu grābšana un krūmu ciršana. Līdzi lūdzu ņemt cirvjus, grābekļus, darba cimdus. Pēc talkas tiks piedāvāta maltīte. Koordinators Aivars Druvenieks.

Nacionālās apvienības Jēkabpils nodaļas pārstāvji jau tradicionālo talkos Kapeles kapos. ir vieni no vecākajiem Jēkabpilī, savulaik tos izmantoja arī Krustpils baroni fon Korfi, kuru kapliča vairākkārt tikusi izdemolēta,šobrīd, lai arī tai piešķirts vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa statuss, jau daļēji sagruvusi. Kapeles kapos atrodas Pirmā pasaules karā kritušo karavīru Brāļu kapi, apbedīti 4. Valmieras kājnieku pulka karavīri, apbedīts Litenes nometnē noslepkavotais Latgales pulka pulkvedis-leitnants Voldemārs Pincers.

Koordidnatore šajā talkas vietā - Renāte Lenša.

Atstājiet komentāru