2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Jēkabpilī diskutēs par pārmaiņām un ieguvumiem no dalības Eiropas Savienībā

Jēkabpilī diskutēs par pārmaiņām un ieguvumiem no dalības Eiropas Savienībā

Šogad aprit desmit gadi, kopš Latvija kļuvusi par pilntiesīgu dalībvalsti vienā no pasaules ietekmīgākajām un nozīmīgākajām organizācijām – Eiropas Savienībā. Šai gadadienai par godu 9 lielākajās Latvijas pilsētās paredzētas publiskas diskusijas.

Jēkabpils atklās šo diskusiju ciklu 9. aprīlī Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā (Rīgas ielā 212) plkst. 13.00 ar publisku pasākumu “10 gadi – pārmaiņas un ieguvumi no dalības Eiropas Savienībā”.

Šogad, kad aprit jau desmit gadi, ir piemērots brīdis atskatīties uz to, kā mainījusies mūsu dzīve, izvērtēt galvenos ieguvumus un kļūdas, kā arī, balstoties uz iegūto pieredzi, izvirzīt jaunus mērķus un uzdevumus turpmākajiem gadiem.

Diskusijā par šiem un citiem jautājumiem savus viedokļus paudīs Latvijas valsts institūciju un pašvaldības, kā arī sabiedrisko organizāciju pārstāvji:

Jānis Raščevskis, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos;

Viktors Makarovs, Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs;

Agita Pleiko, Jēkabpils NVO resursu centra valdes priekšsēdētāja;

Natālija Gerasimova, Zemgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra konsultante;

Lilija Ražinska, Jēkabpils bērnu un jauniešu centra direktora vietniece;

Ilona Studāne, Jēkabpils uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētāja.

Uz publisko diskusiju ir aicināts ikviens interesents, lai ar klātesošajiem dalītos savās atziņās un nākotnes redzējumā.

Diskusiju atbalsta Latvijas Ārlietu ministrija, EP Informācijas birojs un EK pārstāvniecība Latvijā. Projektu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.

Lauma Vaņkova, projektu vadītāja

Atstājiet komentāru