2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jēkabpilī jaunie pilsoņi pirmo reizi dod solījumu svinīgā ceremonijā

Jēkabpilī jaunie pilsoņi pirmo reizi dod solījumu svinīgā ceremonijā

Šodien Jēkabpils domē pirmo reizi notika ceremonija, kurā svinīgo zvērestu deva un tika sveikti jaunie pilsoņi.

“Nesen ir veikti grozījumi Latvijas Pilsonības likumā un tie noteic, ka personas, kuras tiek uzņemtas latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā, solījumu par uzticību Latvijas valstij dod un paraksta svinīgā ceremonijā. Tas uzsver ne tikai katra pilsoņa nozīmību latvijai, bet arī īpaši uzsver pašu pilsonības iegūšanas faktu. Solījumā par uzticību Latvijas Republikai jaunais pilsonis apliecina savu lojalitāti un cieņpilno attieksmi pret valsts neatkarību, tās likumiem, vēsturi, latviešu valodu un tradīcijām,” savā uzrunā sacīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Daugavpils nodaļas vadošais referents Ilmārs Rutkovskis.

Svinīgo solījumu deva pieci jaunie pilsoņi un par to arī parakstījās. Ilmārs Rutkovskis skaidroja, ka tagad viņiem tikai jāsaņem Ministru kabneta apstiprinājums par pilsonības piešķiršanu un personu apliecinošs dokuments.

Šā mirkļa nozīmību uzsvēra arī Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis, norādot, cik svarīgs mūsu valstij ir ikviens Latvijai lojāls pilsonis.

Jaunā pilsone, pļaviņiete Oksana sacīja: Vēlējos kļūt par pilsoni, jo mans vīrs un bērni ir pilsoņi, es arī gribu būt pilntiesīga pilsone.

“Gribu piedalīties valsts dzīvē, arī manā ģimenē visi ir pilsoņi,” teica jēkabpiliete Marika.

Jaunos pilsoņus PMLP Jēkabpils nodaļas darbinieces sveica ar ziediem, grāmatām un suvenīriem.

 

Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru