2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Neatbalsta ierosinājumu nodrošināt satiksmes regulētāju darbu Jēkabpilī uz tilta visās dienās

Neatbalsta ierosinājumu nodrošināt satiksmes regulētāju darbu Jēkabpilī uz tilta visās dienās

Jēkabpiliešos joprojām sašutumu izraisa satiksmes regulēšana uz tilta pār Daugavu un nīkšana garās rindās, lai nokļūtu no viena krasta uz otru, jo īpaši pārmetumi tiek izteikti par kustības organizēšanu brīvdienās. Tieši šī iemesla dēl autovadītāji pašvaldībai ierosināja nodrošināt satiksmes regulētāju darbu arī brīvdienās un svētku dienās, tad sastrēgumi ir mazāki nekā, kad transporta kustību regulē luksofors.
 
 
Arī Jēkabpils domes deputāte Kristīne Ozola norādīja, ka satiksmes regulētāji nepieciešami arī brīvdienās un svētku dienās, vismaz no pulksten deviņiem līdz trijiem dienā, lai mazinātu sastrēgumus.
 
 
Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičš atbildēja, ka regulētāju nodrošināšana visās dienās sadārdzinās projekta izmaksas un pašvaldība nevarot to atļauties. Turklāt cilvēkiem, kas strādā pie pilsētas ielu rekonstrukcijas nepieciešamas brīvdienas, kā ikvienam no mums. Tāpēc arī turpmāk brīvdienās un svētku dienās satiksmi regulēs luksofors. Izņēmums būs 1.un 2.maijs, kad no pulksten 8.00 līdz 14.00 strādās satiksmes regulētāji. Raits Sirmovičs piebilda, ka atkārtoti tiks izvērtēts luksoforu darba režīms un mainīts to darbības intervāls, atbilstoši satiksmes intensitātei.
 
 
Raits Sirmovičs piebilda, ka ir lūdzis Jēkabpils policiju pastiprināti uzraudzīt satiksmes kustību pie tilta pār Daugavu, jo novērots, ka "vairāki bezkaunīgi šoferi, apdezenot citus iespraucas bez rindas, lai tiktu pāri tiltam vai brauc, kad jau iedegusies sarkanā gaisma, tā bloķējot kustību no pretējā krasta."
 
 
Raits Sirmovičs norādīja, ka gājējiem tāpat kā autovadītājiem kustība par tiltu ir apgrūtināta un brauktuves škērsošana, lai no kreisās joslas nokļūtu labajā un otrādi, var notikt tikai tajā brīdī, kad mainās transporta plūsma. Viņiem tāpat kā autovadītājiem ir jāgaida līdz rodas iespēja šķērsot brauktuvi. Lai gājēju pārvietošanos atvieglotu, tiks uzlaboti gājēju celiņi. Sirmovičs piebilda, ka šobrīd gājējiem ir visgrūtākais periods, maija nogalē, kad atvērs ietvi uz tilta labajā pusē, vairākas problēmas būs atrisinātas. Tāpēc visiem esot vēl nedaudz jāpiecieš neērtības.
 
 
Rīgas ielas iedzīvotāji sūdzas arī par milzu putekļiem, kas noklāj gan mazdārziņus, gan visu iedzīvi mājokļos. Kāda sieviete sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka piemājas dārzā plūktos sīpollokus nevarējusi nomazgāt pat ar zobu birsti beržot, jo celtniecības putekļi no lielceļa tajos iesūkušies pamatīgi. Viņa izteica bažas, ka, visticamāk, šovasar nav vērts sēt un stādīt mazdārziņu, jo milzīgo putekļu dēļ raža nebūs ēdama.
 
 
Raits Sirmovičs norādīja, ka ir lietas kursā par šo problēmu un šonedēļ, lai mazinātu putekļus, brauktuves būvdarbu zonā tika laistītas pirmo reizi un tiks laistītas arī turpmāk. Noteikts režīms šiem darbiem neesot, laistīs pēc vajadzības, lai neveidojas lieli putekļu mākoņi. Raits Sirmovičs piebilda, ka vislielākie putekļi patlaban veidojoties Varoņu un Ventas ielās, arī tur tiekot laistīts.
 
 
Jau ziņots, ka remontdarbi projektā Kurzemes un Zemgales ielu rekonstrukcija noslēgsies 31.augustā.

Komentāri (0-2/2)

  • intereses pēc
    02.07.2018 18:16
    Vai kāds varētu publiskot ciparus, kuri parādītu izmaksas tieši satiksmes regulēšanā? Gribētos zināt, cik naudiņas rindā stāvētāji ir samaksājuši par "satiksmes organizēšanas plānošanu" :)
  • jauki
    02.07.2018 18:16
    Raits Sirmovičš atbildēja, ka regulētāju nodrošināšana visās dienās sadārdzinās projekta izmaksas un pašvaldība nevarot to atļauties.
    ..
    Super! Toties cilvēkiem dirnēt sastrēgumā,bezjēdzīgi izšķiest laiku un svilināt degvielu,tas nemaksā neko un neko arī nesadārdzina.Cilvēki to var atļauties.Pašvaldība,t.i.algoti darbinieki nevar,bet nodokļu maksātāji var,jo viņi ir saimnieki savā pilsētā! :):)

Atstājiet komentāru