2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Šodien Jēkabpilī svin Ģimenes svētkus

Šodien Jēkabpilī svin Ģimenes svētkus

Jēkabpilī, Kena parkā jau astoto reizi šodien norisinās Ģimenes svētki. Tie kļuvuši par tradīciju, lai izceltu, godinātu un popularizētu ģimeni un pateiktos cilvēkiem, kuri veicina klasiskās laulības vērtību nostiprināšanos sabiedrībā.
 
 

Svētku organizatoru ideja ir atgādināt jēkabpiliešiem tradicionālo pamatvērtību nozīmi un apliecināt, ka stipra ģimene ir mūsu tautas spēka un laimīgas nākotnes pamats. Arī šogad, tāpat kā citus gadus, paredzēts sumināt labākās ģimenes, piešķirot dažādas goda nominācijas.
 
 
Jēkabpilieši šos svētkus ir novērtējuši atzinīgi un par to liecina allaž plašais apmeklējums. Sarunā ar Radio1.lv iepriekš par šiem svētkiem viedokli izteica vairāki jēkabpilieši.
 
 
"Ideja par ģimenes pamatvērtību atjaunošanu un nostiprināšanu sabiedrībā ir vajadzīga, jo daudzas no šim vērtībām jau sāk izzust. Tā ir arī iespēja mazturīgo un daudzbērnu ģiemņu bērniem jauki pavadīt laiku un izpriecāties bezmaksas piepušamajās atrakcijās, jo citos svētkos tās ir par maksu un liela dala mazo jēkabpiliešu šo prieku nevar atļauties. Ģimenes svētkos bērniem ir iespēja uzstāties, atklāt savu talantus, tiek godinātas ģimenes. Uzskatu, ka šie svētki ir vcajadzīgi," saka iepriekšējo svētku dalībniece Aiga Kuzmina.
 
 
"Ģimenes svētki ir atbalstāmi un vajadzīgi. Kad tika lūgts finansiāls atbalsts šai idejai, skaidroju, kāpēc tos neorganizē pašvaldība un uzzināju, ka tie jau kļuvuši par biedrības "JK nams" tradīciju. Jēkabpils dome šo pasākumu atbalsta finansiāli. Līdz šim neesmu apmeklējis Ģimenes svētkus, taču no citiem pašvaldības darbiniekiem esmu dzirdējis pozitīvas atsauksmes. Šogad plānoju apmeklēt Ģimenes svētkus," sola Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis.
 
 
"Tā ir iespēja ģimenei pavadīt laiku kopā, apmeklējot pasākumu un izklaidēties. Turklāt svētku dienu nekad nevar būt par daudz, ja ņem vērā, cik mūsu kalendārā ir atceres un sēru dienu. Ģimenes svētki ir vajadzīgi un tā ir laba tradīcija, kas patīk jēkabpiliešiem. Pasākuma organizatoriem iesaku ar katru nākamo reizi meklēt jaunas idejas un pilnveidot kvalitāti, jo izaugsmei nav robežu," teic Jēkabpils sociālā darbiniece darbā ar ģimeni un bērniem Laimdota Kancāne.
 
 
Šodien svētkus pasniegs vairākas nominācijas: Zelta pāris – Alma un Alberts Aperāni, Lielā ģimene – Imants un Agita Bērziņi, Lieliskā mamma – Valda Korņejeva, Drosmīgā ģimene – Ligita un Oļegs – Puras, Talantīgā ģimene – Inese un Mairis Geižāni, Izpalīdzīgā ģimene – Egons un Nellija Stalidzāni, Dinastijas turpinājums – Diāna Radionova.
 
 
Ģimenes svētku laikā dalībniekiem ir pieejamas dažādas atrakcijas, iespēja piedalīties konkursos, izklaidēties atrakcijās, skatīties koncertu un teātri un iesaistīties dažadās citās aktivitātēs.

Komentāri (0-1/1)

  • ĀRPRĀC
    02.07.2018 18:16
    Pasākuma vādītāja, tas bija kaut kas-cilvēks kas nemāk runāt latviski pareizi, nemāk izteikties un man likās nesaprot pati ko runā. Vienkārši ārprāc.

Atstājiet komentāru