2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Muzejā Olainē varēs aplūkot Jēkabpils cietuma ieslodzīto mākslas darbus

Muzejā Olainē varēs aplūkot Jēkabpils cietuma ieslodzīto mākslas darbus

Olaines Vēstures un mākslas muzejā no 2.jūnija līdz 30.jūnijam varēs aplūkot Latvijas cietumos, tajā skaitā arī Jēkabpils, ieslodzīto personu mākslas darbus.
 
 
Izstādē būs aplūkojami ieslodzīto darinātie kuģi, metālkalumi, kokgriezumi, no stikla veidotas gleznas, itāļu maskas un citi darbi. Darbi uz muzeju atvesti no Rīgas Centrālcietuma, Brasas, Vecumnieku, Šķirotavas, Daugavgrīvas, Iļģuciema, Jēkabpils un citiem cietumiem.
 
 
Šādas izstādes mērķis ir mazināt sabiedrības negatīvo attieksmi pret bijušajiem un esošajiem notiesātajiem, veicināt pašu ieslodzīto vēlmi būt atvērtiem dažādiem projektiem, kā arī mudināt ar kultūru saistītu cilvēku iesaistīšanu notiesāto izglītošanā.
 
 
Izstādes atklāšana notiks 2.jūnijā. Pasākumā piedalīsies Olaines novada domes pārstāvji, mākslas un mūzikas skolu pedagogi, muzeja vadība, Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas un dziedātājs Jānis Kurševs.
 
 
Pagājušā gada rudenī tirdzniecības centrā "Spice" bija apskatāma Iļģuciema cietuma ieslodzīto impresionisma gleznu izstāde, kura guva plašu sabiedrības interesi.
 
Materiāls tapis sadarbīobā ar LETA

Atstājiet komentāru