2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Iedzīvotāji: Vai jauno bruģi Rīgas ielā klāj uz vecā? (PAPILDINĀTA)

Iedzīvotāji: Vai jauno bruģi Rīgas ielā klāj uz vecā? (PAPILDINĀTA)

(Papildināta ar "Saldus ceļinieks" rakstisku skaidrojumu)
 
Portāls Radio1.lv saņēma satrauktu Jēkabpils Krustpils daļas iedzīvotāju zvanus, kas ziņoja, ka Rīgas ielā remontdarbu laikā uz ietves iepretim lielveikalam "Supernetto" tiek veidots uzbērums uz vecā bruģa un pa virsu klāts jauns bruģis. Iedzīvotāji vēlējās zināt, kapēc tiek pieļauts tāds bezsaimnieciskums?
 
 
"Kāpēc tiek apbērts vecais bruģis, ja tas bija vēl labā stāvoklī un to varēja izmantot kādā citā vietā pilsetā vai vienkārši uzdāvināt iedzīvotājiem. Tā ir bezsaimnieciska attieksme," norādīja viens no zvanītājiem.
 
 
Radio1.lv sazinājās ar SIA "Saldus ceļinieks" darbu vadītāja vietnieku Uģi Ukavicu, lai noskaidrotu, kāpēc tiek apbērts vecais bruģis.
 
 
"Iedzīvotāju novērojumi neatbilst patiesībai. Vecais bruģis tika demontēts un tas atrodas turpat netālu sakrauts uz paletēm, iepakots promvešanai. Iespējams, ka iedzīvotāji nepamanīja demontēšanas brīdi, jo tas notika ātri. Bruģis tika demontēts ar ekskavatoru. Tāpat arī, iespējams, šādu iespaidu radījusi situācija, ka patlaban gan "Saldus ceļienieka", gan sakaru kabeļu ierīkotāju darbu gaitā daļa grunts ir uzbirusi ietvei, kur bruģis netiks demontēts. Tas rada vizuālu iespaidu, ka ir apbērts vecais bruģis. Grunts pēc tam tiks aizvākta un nedemontētā bruģa daļa atbrīvota," skaidro Uģis Ukavics.
 
 
Viņš piebilda, ka demontētais bruģis tiks nodots Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, izmantošanai citā vietā.
 
Portāla Radio1.lv redakcija saņēma arī rakstisku skaidrojumu no SIA "Saldus ceļinieks".
 
"Vēlamies atbildēt satrauktajiem krustpiliešiem, par nepamatotām bažām saistībā ar trotuāra izbūvi Rīgas ielā iepretim veikalam SuperNetto.
 

Izbūvējot jauno trotuāra pamatu, esošais bruģa segums tika demontēts tieši pirms materiāla uzbēršanas. Demontētais bruģis tika sakrāmēts uz koka paletēm, iepakots un novietots blakus esošajam trotuāram, zaļajā zonā. Demontēto bruģi ir paredzēts nogādāt Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, viņu turpmākajai izmantošanai.

 

Norādītajā vietā jaunais trotuāra segums ar bruģi nav sākts izbūvēt, bet to plānots izbūvēt otrajā jūlija nedēļā.

 

Uzskatām, ka vietējiem iedzīvotājiem nav pamata satraukumam par nelietderīgu esošā trotuāra seguma izšķērdību.

 

Ar cieņu,

SIA „Saldus ceļinieks”"

Atstājiet komentāru