2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Latvijas simtgades projekta diskusija (FOTO)

Latvijas simtgades projekta diskusija (FOTO)

Šodien, plkst. 13.00, Tautas nama Baltajā zālē notika diskusija par Latvijas simtgades projektu. To vadīja Kultūras ministres padomniece Latvijas simtgades koordinēšanas jautājumos Leonarda Ķestere. Diskusijā iesaistījās vietējie dažādu interešu un profesiju pārstāvji.
 
Prezentāciju Ķestere ievadīja informējot par to kas ticis darīts Latvijas kultūrvidē. Tāpat izvirzot jautājumu par tā jēgu un nepieciešamību valsts iedzīvotājiem. Viņa turpināja ar prezentācijas demonstrāciju par projekta mērķiem, programmu un organizāciju. Projektā ietilpst idejas par vēsturi, jaunradi, notikumiem, kultūrtelpu, startautisko sadarbību, solidaritāti.
 
Ķestere piedāvāja dažādas idejas, kas kopsummā saplūst ar simtgades perspektīvu par to, ko ''vajadzētu'' darīt. Viņa uzsvēra to, ka svarīgs ir pagātnes, tagadnes un nākotnes samērs, būvējot jaunas idejas. Taču aicināja veidot Latvijai nozīmīgas lietas, kas simbolizēs mūsdienu domāšanu un vērtības. Īpaši Ķestere vērsās pie novadu iedzīvotājiem. Savā ziņā viņa norādīja uz to, ka par reģioniem pastāstīt var tikai to iedzīvotāji.
 
Tāpat tika minēts, ka svarīgi ar svinību pasākumiem atstāt ilglaicīgi noderīgas lietas, kas spētu mainīt cilvēku domāšanu un audzinātu jaunās paaudzes nacionālo apziņu.
 
Pēc prezentācijas sekoja diskusija.
 

Atstājiet komentāru