2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir viens no lielākajiem Latvijas skolēnu darba devējiem

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir viens no lielākajiem Latvijas skolēnu darba devējiem

Pilsētā nodrošinātas 72 darba vietas, ziņo Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija. Kā stāsta Santa Zvirbule no Jēkabpils Nodarbinātības nodaļas, skolēni nodarbināti laika periodā no 9. jūnija līdz 29. augustam.
 
Zvirbule informē, ka darba līgums tika slēgts uz vienu mēnesi. Vasaras darbos Jēkabpils pilsētas pašvaldībā jaunieši strādāja par sezonas strādniekiem un labiekārtošanas strādniekiem, veicot dažādus pilsētas teritorijas sakopšanas darbus - pašvaldības iestāžu, bērnu rotaļu laukumu un tiem pieguļošo teritoriju ikdienas uzkopšanu, apstādījumu ravēšanu, zāles grābšanu.
 
Pasākumā iesaistīto skonieku alga ir 320 EUR pirms nodokļu nomaksas, savukārt skolniekiem, kuri nav pabeiguši pamatskolu (9. klasi), darba alga tiek rēķināta pēc stundas tarifa likmes 2,209 EUR.
 
NVA darba devējam nodrošina dotāciju skolēna ikmēneša darba algai 50 % apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Otru pusi algas skolēnam maksā darba devējs, arī nodokļus no darba algas nomaksā darba devējs.
 
Kopumā, pēc NVA apkopotās informācijas, šovasar visvairāk darba vietu skolēniem ir piedāvājuši tādi uzņēmumi (darba devēji) kā Liepājas pašvaldības aģentūra „Nodarbinātības projekti" – 101, SIA Olimpiskais centrs „Ventspils" – 91, AS „DIĀNA" – 81, Tukuma novada dome – 75, AS „Rīgas piena kombināts" – 72, Jēkabpils pilsētas pašvaldība – 72, SIA „MAXIMA Latvija" – 69, VAS Starptautiskā lidosta „Rīga" – 56, Dagdas novada pašvaldība – 54, kā arī Rīgas sociālais aprūpes centrs „Gaiļezers", Rīgas Dzemdību nams, uzņēmums „Lido", Rēzeknes gaļas kombināts un daudzi citi Latvijas uzņēmumi.

Šovasar skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), var iegūt darba pamatprasmes, iemaņas un pirmo darba pieredzi. Lielākai daļai šovasar strādājošo skolēnu ir 16 gadi (1143) un 17 gadi (1116). Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumā līdz augusta vidum ir iesaistīts 4051 skolēns. Visvairāk bērnu ir nodarbināti Rīgas reģionā – 1167 un Kurzemes reģionā – 1131.

Atstājiet komentāru