2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Labdarības koncerti bez ievērojamiem ienākumiem

Labdarības koncerti bez ievērojamiem ienākumiem

Jēkabpils Sv. Miķeļa evanģēliski luteriskajā baznīcā remontdarbi pagaidām grasās apstāties, sākoties rudenim. Turpinās ziedojumu vākšana, un baznīcā vasaras beigās notika divi labdarības koncerti. Vienu 30. augustā sniedza Gospeļkoris ar koncertprogrammu „Vakars gospelmūzikas skaņās", otru - brāļi saksofonists Oskars un pianists Raimonds Petrauski 6. septembrī.
 
Draudzes priekšniece Lita Krūmiņa stāsta, ka šobrīd jauni labdarības koncerti nav gaidāmi un ieplānoti. Turklāt, ziedojumi, kas saņemti pasākumos, bija niecīgi, lai gan apmeklētība bija pietiekama. Priekšniece komentē: ''Cerējam, ka vidējais ziedojums no viena cilvēka būs lielāks. Piemēram, par Gospeļkora koncertu kopā savācām 164 eiro'''.

Projekta menedžere Santa Ancīte stāsta, ka līdz septembra vidum tiks pabeigtas baznīcas trīs fasādes. Bet pašlaik notiek fasāžu un logu krāsošana. Rudenī un ziemā remontdarbi netiks veikti un, ja būs finanses, pavasarī remontdarbi atsāksies. Tiks strādāts pie galvenās fasādes un zvanu torņa.

Pašlaik paveiktais darbs sastāda aptuveni 20 000 EUR. Kopumā saziedoti aptuveni 16 000 - 17 000 EUR.

Kā portālā ziņots pavasarī, baznīcas fasāžu rekonstrukcija sākās maija otrajā pusē. Bet aprīļa beigās bija tikšanās ar būvniekiem, kuras laikā tika apsekota baznīca un pārrunāti veicamie darbi. Baznīcas fasāžu rekonstrukciju veic SIA „Ošukalns celtniecība", savukārt nepieciešamo būvtehniku nodrošina Ramirent Baltic AS Rīgas filiāles Jēkabpils nomas punkts.

Baznīcas fasāžu remonts bija nepieciešams celtnes vizuāli bojātā izskata dēļ. Sienu apmetums bojāts apmēram 2 m augstumā no zemes, gan celtnes iekšpusē, gan ārpusē. Pēdējais kapitālais remonts veikts 1933. gadā.
 
Ziedojumu vākšanas akcijā „Atjauno Sv. Miķeļa baznīcu!" aicināts iesaistīties ikviens, kurš var sniegt finansiālu atbalstu baznīcas renovācijai, ziedojot pa maksas tālruni 90006587 (viens zvans - 1,42 EUR) vai ziedojumu vākšanā īpašā, šim projektam paredzētā kontā LV13UNLA0050020965421, Reģ. Nr. 90000310180.

Atstājiet komentāru