2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Slēdz Salas peldbaseinu

Slēdz Salas peldbaseinu

4. septembra Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumu slēgt Salas peldbaseinu un likvidēt to kā Jēkabpils sporta centra struktūrvienību, tā paziņo Jēkabpils pilsētas pašvaldība. 28. augustā Finanšu komiteja izskatīja lēmuma projektu.
 
Baseins tiek slēgts, pamatojoties uz AS "Komunālprojekts" būvinženieru veiktās peldbaseina ēkas Salā būvkonstrukciju atkārtotas tehniskās apsekošanas rezultātiem, kuros konstatēts, ka daļa ēkas būvkonstrukciju ir neapmierinošā tehniskā stāvoklī.
 
Būvinženieri, veicot peldbaseina ēkas Salā būvkonstrukciju atkārtotu tehnisko apsekošanu, konstatēja, ka daļa no ēkas būvkonstrukcijām ir apmierinošā tehniskā stāvoklī, daļa – neapmierinošā. Neapmierinošā vai sliktā stāvoklī ir bojātā ārsienu mūra ārējā (apdares) kārta, bojātās dzelzsbetona ailu pārsedzes, bojātās starpstāvu pārseguma un savietotā jumta pārseguma zonas, ruļļmateriāla jumta segums, uzjumtenis virs galvenās ieejas ēkā, uz cokolstāvu vedošās dzelzsbetona kāpnes, atsevišķas grīdas, piekārto griestu konstrukcijas.
 
Pirmsavārijas stāvoklī ir nonākusi daļa savietotā jumta pārseguma. Vairuma ēkas norobežojošo konstrukciju maksimālās siltumcaurlaidības vērtības neatbilst pašlaik piemērojamajā Latvijas būvnormatīvā LBN 002-01 „Ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnika" noteiktajām prasībām. Ēkas tehniskais nolietojums kopumā sastāda 43,65%.
 
Apsekojamā ēka attiecināma uz kategoriju 3T - mājām neapmierinošā tehniskā stāvoklī. Ēka neatbilst Latvijas būvnormatīvā LBN 006 - 00 „Būtiskās prasības būvēm" noteiktajām būtiskajām prasībām ekspluatācijas apstākļos II sadaļai: mehāniskā stiprība un stabilitāte. Ēkas tehniskais nolietojums kopumā sastāda 43,65%. Vairākas ēkas konstrukcijas un konstruktīvie elementi ir neapmierinošā tehniskā stāvoklī un nespēj pilnvērtīgi veikt tiem paredzētās funkcijas.
 
Patlaban Jēkabpilī top jauns baseins, kura atklāšana plānota jau oktobrī. Tā kā jaunais baseins piederēs privātpersonai, pašvaldība šo pakalpojumu plāno pirkt, ziņo aģentūra LETA. Starplaikā starp Salas peldbaseina slēgšanu un jaunā atklāšanu Jēkabpils sporta skolas peldētāji treniņiem izmantos Kokneses peldbaseinu.
 
Slēdzamo Salas peldbaseinu Jēkabpils pilsētas pašvaldība plāno piedāvāt pārņemt Salas novada pašvaldībai.

Kā informē aģentūra LETA, Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe pastāstīja, ka patlaban pašvaldība šādu piedāvājumu nav saņēmusi, taču, ja tāds būs, pašvaldība to noteikti izvērtēs, piesaistot ekspertus, izvērtēs baseina tehnisko stāvokli un lems par tā darbības saglabāšanu un iespējām piesaistīt līdzekļus renovācijai.

"Līdz šim Salas baseins ir bijis pietiekami noslogots un brīžam pat nav spējis uzņemt visus gribētājus. Cerams, ka jaunā baseina nodošana ekspluatācijā Jēkabpilī tomēr ļaus Salas peldbaseinam saglabāt pietiekami daudz klientu, lai tā funkcionēšana nebūtu jāpārtrauc," teica Sproģe.
 
Peldbaseina likvidāciju raidījumā ''Atbild Jēkabpils pilsētas pašvaldība'' komentē Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs. Par to šodien raidījumā, kas Jēkabpils Radio1 izskanēs plkst. 16.00 un rīt, 12. septembrī plkst. 10.00.
 
 
Foto: Jēkabpils pilsētas pašvaldības arhīvi

Komentāri (0-3/3)

  • Swarka
    02.07.2018 18:20
    Vieta:
    Un kur būvē Jēkabpilī peldbaseinu? Ka jau bus gatavs uz oktobri!

    Tas jau ir pie tā angāra (ķipa relaksācijas centra, aiz Paleju veikala). Tur jau bere iebetonēta laikam kādu gadu stāv, a tagad dome būs sarunājusi un nodrošinājusi, šim garantētu peļņu, ja pabeigs.
    http://www.bdaugava.lv/zinas/jauns-baseins-jekabpili-bus/
  • Vieta
    02.07.2018 18:20
    Un kur būvē Jēkabpilī peldbaseinu? Ka jau bus gatavs uz oktobri!
  • Swarka
    02.07.2018 18:20
    Kaut kā jau čomam jāpalīdz uzstutēt savu jēkabpils baseinu 8)
    Žēl tikai, ka arī par manu naudu tas notiks.

Atstājiet komentāru