2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils 2.vidusskolā atskan trauksmes signāls, skola evakuējas astoņu minūšu laikā (FOTO)

Jēkabpils 2.vidusskolā atskan trauksmes signāls, skola evakuējas astoņu minūšu laikā (FOTO)

Vakar Jēkabpils 2.vidusskolā atskanēja trauksmes signāls un viss skolas kolektīvs – pedagogi, skolēni un tehniskie darbinieki evakuējās astoņu minūšu laikā. Trauksme tika izsludināta, jo vienā no mācību klasēm aizdegās interaktīvā tāfele.
 
 
"Tā bija mācību trauksme, kurā izspēlējām scenāriju par ugunsgrēku vienā no klasēm, kad aizdegusies interaktīvā tāfele un ugunsgrēka briesmas draud visai skolai," stāsta Jēkabpils 2.vidusskolas direktors Aleksandts Deinis.
 
 
Viņš sacīja, ka mācību scenārijs paredzējis, ka klasē skolotājs informē par degošu tāfeli, nospiež trauksmes pogu, kas ir skolas katra stāva gaitenī un ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam. Aleksandrs Deinis piebilda, ka, izdzirdot trauksmes signālu, skolas evakuācija noritējusi organizēti un ātri. Izejot no skolas, visi pulcējušies pagalmā un gaidījuši ugunsdzēsēju ierašanos.
 
 
Šādas mācības notiek katru gadu, tikai ne katru gadu tiek izspēlēts scenārijs, kad evakuē visu skolu, jo tik plašam pasākumam jāziedo vismaz viena mācību stunda, skaidro Aleksandrs Deinis.
 
 
Ugunsdzēsēji skolas evakuāciju novērtējuši atzinīgi, saņemts tikai viens aizrādījums, ka ne visi skolotāji atstājuši vaļā klašu telpu durvis. Evakuācijas laikā visiem savas mantas jāatstāj skolā un izejot no klašu telpām to durvis jāatstāj plaši atvērtas, jo reālu briesmu gadījumā tas nepieciešams, lai ugunsdzēsēji nekavētos virinot durvis brīdī, kad jādzēš liesmas.
 
 
Skolas direktors sacīja, ka sākot jauno mācību gadu un otrā pusgada pirmajās klases audzināšanas stundās pedagogi skolēnus iepazīstina ar skolas drošības jautājumiem un skaidro kā rīkoties ārkārtas situācijās.
 
Aculiecinieka foto
 
 

Komentāri (0-1/1)

  • Swarka
    02.07.2018 18:20
    Mācību trauksmju gadījumos jau viss notiek, kā pa sviestu. Ikdienā diemžēl tā nav.
    P.S. ortajā rindkopā pielabojiet direktora vārdu, diez vai viņu sauc Aleksandts

Atstājiet komentāru