2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Ietves bezdarbnieki vairs netīrīs, tās pie saviem īpašumiem jātīra to  īpašniekiem

Ietves bezdarbnieki vairs netīrīs, tās pie saviem īpašumiem jātīra to īpašniekiem

No 2014.gada 1.decembra beidzas Eiropas Sociālā fonda finansētais projekts „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi pašvaldībā". Tas nozīmē, ka pilsētas teritorijā ziemas periodā SIA „Jēkabpils pakalpojumi" sētnieki no sniega attīrīs autobusu pieturvietas un tām pieguļošās teritorijas, tiltu pār Daugavu, Vecpilsētas laukumu, savukārt ietvi pie sava īpašuma jātīra jēkabpiliešiem. Tos, kas to nedarīs - sodīs.
 
 
Jēkabpils pilsētas pašvaldība atgādina, ka iestājoties ziemas periodam komercsabiedrībām, namīpašumu, zemesgabalu īpašniekiem, nomniekiem un citiem savos objektos ziemas periodā jānodrošina:
 
 
· gājēju ietvju, izņemot sabiedriskā transporta pieturvietas, attīrīšana no sniega un ledus 0,75m platumā līdz plkst. 8.00;
 
 
· smilšu vai šķembu izsiju kaisīšana, kā arī pagalma celiņu un iebrauktuvju tīrīšana un kaisīšana - katru dienu (arī brīvdienās un svētku dienās) līdz pulksten 8. Ja nepieciešams, sniega tīrīšana un smilšu vai šķembu izsiju kaisīšana jāveic visas dienas laikā;
 
 
· sniega un ledus notīrīšana no balkoniem, lodžijām, ēku jumtiem;
 
 
· lāsteku nolaušana, lai nepieļautu sniega un ledus krišanu no jumtiem, dzegām, ūdens notekcaurulēm un balkoniem;
 
 
· situācijās, kad tiek apdraudēta gājēju un transporta līdzekļu drošība, - bīstamo vietu norobežošana, steidzami veicot pasākumus sniega, ledus un lāsteku novākšanai, lietojot visus iespējamos drošības līdzekļus.
 
 
No minēto darbu veikšanas ir atbrīvotas pašvaldības sociāli aprūpētās personas, kā arī 1.grupas un 2.grupas invalīdi, ja viņu īpašumā savu pastāvīgo dzīves vietu nav deklarējusi vai faktiski nedzīvo viena vai vairākas darbspējīgas personas.
 
 
Par iepriekšminēto pienākumu nepildīšanu nekustamā īpašuma īpašniekiem pamatojoties uz Saistošo noteikumu Nr.51 Jēkabpils sabiedriskās kārtības noteikumi 5.8. punktu uzliek naudas sodu fiziskām personām (izņemot pašvaldības sociāli aprūpētās personas, kā arī 1.grupas vai 2.grupas invalīdus, kuru īpašumā savu pastāvīgo dzīvesvietu nav deklarējusi vai faktiski nedzīvo viena vai vairākas darbspējīgas personas) no 20 euro līdz 35 euro, juridiskām personām no 35 euro līdz 70 euro. Par šādu pārkāpumu ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas - uzliek naudas sodu fiziskām personām no 35 euro līdz 70 euro, juridiskām personām no 70 euro līdz 110 euro.
 
 
Pašvaldība savu iespēju robežās dziļa sniega gadījumā palīdzēs īpašniekiem ar mazo tehniku attīrīt gājēju ietves no sniega un ledus. Šo palīdzību nevarēs sniegt tajās vietās, kur gājēju ietves ir šauras, piem. Pasta ielā, Pormaļa ielā u.c.
 
 
Pieguļošā teritorija ir – publiskā lietošanā esošas ietves, izņemot sabiedriskā transporta pieturvietas, grāvji, (izņemot valsts un maģistrālos grāvjus), caurtekas, zālieni u.c. apstādījumi līdz brauktuves malai, kas robežojas ar nekustamo īpašumu kaut vai vienā saskares punktā. Brauktuve ir ceļa (ielas) daļa, kas paredzēta transportlīdzekļu braukšanai.
 

Nekustamo īpašumu īpašniekiem nav jātīra brauktuve, ielas autostāvvieta un autobusu pieturvietas.
 

Anita Truksne,

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Būvniecības nodaļas komunālinženiere

Komentāri (0-1/1)

  • Jēkabpilietis
    02.07.2018 18:21
    raksts suniem netira un netiris duraki kas ir tie tiries biezajiem lieli maki tie samakas soda naudu nabagam nau ko est un sodu nemaksa jo nau ko maksat cietuma neliks jo visiem nepietiks vietas

Atstājiet komentāru