2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils galveno egli izvēlas Ābeļu mežos (foto)

Jēkabpils galveno egli izvēlas Ābeļu mežos (foto)

Jēkabpils pilsētas galvenā egle otrdien tika nocirsta Ābeļu mežniecības mežā aptuveni 20 kilometrus no Jēkabpils.
 
 
Sākotnēji izvēlētā egle izrādījās pārāk liela, lai viņu veiksmīgi aiztransportētu līdz Vecpilsētas laukumam un tur nostiprinātu. Citas egles meklējumos iesaistījās Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis un izpilddirektors Guntars Gogulis, līdz tika atrasta par aptuveni pieci metri zemāka, bet tikpat kupla un čiekuriem bagāta egle.
 
 
"Arī ģimenē allaž mans pienākums bijis atrast svētku egli. Esmu to darījis jau gadiem ilgi un varu teikt, ka šis process nav tik vienkāršs. Egles atrašanai un pārnešanai mājās nākas veltīt gandrīz pusdienu," saka Jānis Raščevskis.
 
 
Egle, kas šogad rotās Vecpilsētas laukumu ir aptuveni 31-32 gadus veca, to noteica saskaitot gadu gredzenus celmā. Egle ir stalta, kupla un tās augšējos zarus bagātīgi rotā čiekuri. Ābeļu meža iecirkņa vadītājs Edgars Erts sarunā ar Radio1.lv pastāstīja, izvēlētā egle ir aptuveni 18 metrus gara.
Egles atvešanu un uzstādīšanu veica SIA „Jēkabpils pakalpojumi".
 
 
Pilsētas māksliniece Sanda Mālniece stāsta, ka egli rotās ar tiem pašiem dekoriem, kas tika izmantoti iepriekšējos gadus. Rotāšanu veiks uzņēmums SIA „UNITED WORKSHOPS". Tāpat šis uzņēmums Vecpilsētas laukumā strūklakas vietā pie pilsētas simbola lūša uzstādīs gaismas dekoru.
 
 
Sanda Mālniece piebilst, ka pilsētas ielās svētku gaismas dekori jau ir izvietoti. Šogad nav izgaismots tilts pār Daugavu, jo pēc rekonstrukcijas tā izgaismošanai nepieciešama jauna koncepcija un šoruden to izstrādāt nav pagūts. Toties gaismas dekori ir izvietoti jaunajā Kurzemes ielā. Pilsētas izgaismošana un egles rotāšana pašvaldībai izmaksās aptuveni 12 līdz 15 tūkstošus eiro.
 
 
Jau ziņots, ka lielās egles svinīga iedegšana Vecpilsētas laukumā paredzēta piektdien, 12.decembrī pulksten 18.00. Koncertuzvedumā kopā sagaidīsim sniegavīru Olafu ar viņa māsām Elzu un Annu no radošās grupas „Pasaku Nams". Kopā dziedāsim, smiesim un priecāsimies! 12.decembrī no plkst. 11.00 līdz 18.00 Vecpilsētas laukumā pirmo reizi darbosies arī Ziemassvētku amatnieku tirdziņš.
 

Atstājiet komentāru