2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils pašvaldībā sumina zelta kāzu pārus

Jēkabpils pašvaldībā sumina zelta kāzu pārus

5.decembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā notika zelta kāzu pāru godināšanas svinīgais pasākums. Pasākums kļuvis par tradīciju, jo šogad tas norisinājās jau trešo gadu pēc kārtas. Šogad Jēkabpilī zelta kāzas kopumā svin 29 pāri, no tiem astoņi pāri piedalījās arī svinīgajā pasākumā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Nozīmīgajā jubilejā pārus Mendelsona kāzu marša pavadījumā zālē ieveda Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Silvija Leikuma, kura sirsnīgi sveica zelta kāzu pārus. Svinīgā pasākuma dalībniekus sveica arī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos Jānis Raščevskis, kurš uzsvēra, ka stipras ģimenes ir svarīgas mūsu valstij un pilsētai, kā arī vēlēja pāriem mīlestību, saticību un labu veselību. Zelta pāri parakstījās stipro ģimeņu Goda grāmatā un katram tika pasniegtas simboliskas dāvanas atmiņā par šo skaisto notikumu.

Pasākumā piedalījās zelta pāru ģimenes, kuri viens otram  „jā” vārdu teikuši 1964. gadā un šogad aprit 50 gadi laulībā: Alma un Alberts Aperāni, Līvija un Valdis Alksnīši, Agafija un Suļiko Elbakidzes, Jeļena un Vasilijs Debeli, Aleftina un Anfims Dementjevi, Gaļa un Dmitrijs Gončaruki, Elīna un Leons Meijeri, Zita un Kārlis Ķibildi. Pasākumā ar muzikālu apsveikumu zelta pārus aizkustināja grupas „Horizontāli” dziedātāji -Lelde Vasile un Rūdolfs Studāns ( pedagoģe Sandra Bondare), kā arī Ojārs Seglērs ar lielisku saksofona skanējumu.

Pasākumā zelta pāri simboliski tika aicināti uz kāzu valsi, kā arī tika sveikti un cienāti ar svētku torti un šampanieti. Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Silvija Leikuma teic, ka prasme gadu desmitos saglabāt mīlestību, uzticību un savstarpējo cieņu- tā ir vērtība un tas izdodas tikai stiprai un saticīgai ģimenei.

Atstājiet komentāru