2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

BK „Jēkabpils” pārspēj „Dolphins” un izcīna pirmo uzvaru BBL

BK „Jēkabpils” pārspēj „Dolphins” un izcīna pirmo uzvaru BBL

Piektdien, 11. oktobrī Jēkabpils Sporta namā intriģējošu cīņu aizvadīja divas komandas – BK „Jēkabpils” un Zviedrijas Norčepingas „Dolphins”. BK „Jēkabpils” izcīnīja savu pirmo uzvaru Baltijas Basketbola līgā, spraigā cīņā pieveicot zviedru komandu „Dolphins” ar rezultātu 78:73. Šī bija BK „Jēkabpils” otrā spēle BBL, pirmajā tika piedzīvots zaudējums izbraukumā pret Rakveres „Tarvas”. Arī „Dolphins” šovakar aizvadīja savu otro BBL spēli, iepriekšējā vakarā uzvarot BK „Valmiera” ar rezultātu 82:58.

Spēles sākums pārliecinoši veiksmīgāks izdevās „Dolphins” komandai, kas guva vienpadsmit punktus pēc kārtas, kamēr BK „Jēkabpils” pretinieku grozā bumbu vēl nebija raidījuši ne reizi. Tomēr mūsējiem izdevās atgūties, un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar neizšķirtu – 13:13.

Otrās ceturtdaļas sākumā BK „Jēkabpils” turpināja uzņemto spēles gaitu un izvirzījās vadībā. Reizē ar pirmā puslaika beigu signālu lielisku un svarīgu tālmetienu realizēja jēkabpilietis Edgars Leja, un rezultāts – 35:30 BK „Jēkabpils” labā.

Trešajā ceturtdaļā laukumā saimniekoja mājinieki, demonstrējot labu komandas saspēli, teicamu aizsardzību un rezultatīvus uzbrukumus. Tikmēr viesu komanda dažbrīd izskatījās jau padevusies, neveiksmīgi spēlēja zem groziem, pelnīja piezīmes un trešo ceturtdaļu noslēdza ar 14 punktu deficītu – 57:43.

Savukārt pēdējā ceturtdaļā „Dolphins” parādīja, ka tomēr vēl nav gatavi padoties, un galvenokārt ar sava amerikāņu spēlētāja Kendrika Brauna (Kendrick Brown) palīdzību spēja strauji samazināt punktu starpību. Četras minūtes līdz spēles beigām rezultāts patiesi nervus kutinošs - 69:64. Sākās spēcīgu pretinieku sīva cīņa par kvēli gribēto uzvaru. 45 sekundes līdz spēles beigām rezultātu starpība tikai divi punkti. (75:73). Kurš kuru? Tomēr spēles galotnē pretinieku komandai neveiksme tālmetienā un saņemtās piezīmes liedza pārspēt mājiniekus, un BK „Jēkabpils” svinēja kopīgi gūto pirmo uzvaru BBL. Spēles rezultāts – 78:73.

Šoreiz jāuzteic visu komandas spēlētāju līdzvērtīgais sniegums, jo septiņi no visiem astoņiem spēlētājiem guvuši astoņus vai vairāk punktus. Rezultatīvākie ir Mihals Hlebovickis (Michal Hlebowicki) ar 14 gūtiem punktiem un desmit atlecošajām bumbām un komandas kapteinis Rinalds Sirsniņš ar 14 gūtiem punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlecošajām bumbām. Jāatzīmē arī jēkabpilieša Edgara Lejas produktīvais sniegums, jo sešās spēles minūtes viņš realizēja divus tālmetienus un kopā guva astoņu punktus.

„Dolphins” komandā lielisku sniegumu rādīja amerikāņu viesspēlētājs Kendriks Brauns (Kendrick Brown) ar 19 gūtiem punktiem, kā arī latvietis Edgars Jeromanovs – ar 14 punktiem.

Pēc uzvaras BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris komentē spēles gaitu: „Mēs iesākām spēli vāji, bet pēc tam izdevās savākties, atgūt pārliecību par saviem spēkiem un izvirzīties vadībā. Ātri ieguvām lielāku pārsvaru, bet trešās ceturtdaļas sākumā pēkšņi spēle apstājās. Iespējams, pie vainas nogurums, jo rotācijā bija tikai astoņi spēlētāji, un arī Zviedrijas komanda sāka rādīt spēli, ko vakar rādīja pret BK „Valmiera”. Prieks, ka veiksme mums uzsmaidīja un izdevās pārsvaru noturēt. Novēlu Norčepingas „Dolphins” komandai veiksmi visās astoņās atlikušajās spēlēs, izņemot to vienu, kad Norčepingā viesosies BK „Jēkabpils”!”

_________________________________

 

BK „Jēkabpils”- Dolphins 78:73 (13:13, 22:17, 22:13, 21:30)

BK „Jēkabpils”: Sirsniņš – 14 gūti punkti, Hlebowicki – 14, Barnies – 12, Rundles – 10, Pozņaks – 8, Veselovs – 8, Leja – 8, Kravčenko – 4.
„Dolphins”: Brown – 19, Kjellbom – 14, Jeromanovs – 14, Walker – 11, Hampton – 8, Tomanec – 5, Chuk – 2.

Nākamā BK „Jēkabpils” BBL spēle – 29. oktobrī plkst. 19.30 pret BK „Tallinn Kalev” izbraukumā Audentas sporta hallē, Igaunijā.

 

Basketbola klubu "Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „PMK”, SIA „Pata”, SIA „Mikor”, SIA „LNK industries”.

 

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK "Jēkabpils"
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Atstājiet komentāru