2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Šorīt Jēkabpilī sarma, bet laiks mainīsies

Šorīt Jēkabpilī sarma, bet laiks mainīsies

Šorīt ap pulksten 6.00 gaisa temperatūra Jēkabpilī bija mīnus 12 grādu, bezvējš un sarma.
 
Ceturtdien Latviju no dienvidiem sasniegs neliels lietus un sniegs, bet piektdien valsts austrumu pusē gaidāms stiprs slapjš sniegs, vēsta pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.
 

Laikapstākļi, visticamāk, būs līdzīga kā 1.aprīlī, kad visvairāk sniga Latgalē. Piektdien valsts austrumu daļā atkal varētu uzsnigt 9-14 centimetru sniega. Šoreiz gaisa masas būs mazliet siltākas nekā 1.aprīlī, līdz ar to būs lielāka lietus un slapja sniega varbūtība, it īpaši Baltkrievijas un Krievijas pierobežā, informē Latvijas Ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

 

No ceturtdienas vakara līdz piektdienas vakaram nokrišņi gaidāmi valsts lielākajā daļā. Piektdien ciklona ietekmē pastiprināsies ziemeļu vējš - gaidāmas brāzmas līdz 9-14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs tuvu nulles atzīmei.

Brīvdienās, 6. un 7.aprīlī, laikapstākļi uzlabosies - debesis palaikam skaidrosies, nokrišņu būs maz, vējš pierims. Naktīs gaidāms sals, dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+7 grādiem.

 

Zīlānu novērošanas posteņa prognozes liecina, ka piektdien gaisa temperatūra svārstīsies no mīnus1 līdz plus 1-2 grādiem, būs nokrišķi slapja sniega vai lietus veidā. Naktī uz sestdienu gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 6-7 grādiem, bet dienā laiks būs saulains un nokrišņi nav gaidāmi.

 

Līdzīgi laikapstākļi būs arī svētdien, 7.aprīlī, tikai mākoņu būs nedaudz vairāk, toties naktī uz pirmdienu atkal iespējami nokrišņi.

 

Laika ziņas sagatavoja Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru