2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018. gada 20. decembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018. gada 20. decembrī

Ziņas plkst. 7.00; 8.00; 9.00
Šodien 20. decembrī vārda dienas svin Arta un Minjona.
Pasaules un Latvijas vēsturē šī diena ir īpaša ar to, ka 1930. gadā dzimusi latviešu rakstniece Regīna Ezera, 1943. gadā dzimusi režisore un skatuves mākslas pedagoģe Māra Ķimele, bet 2000.gadā Lielbritānijas parlaments atļāva cilvēku klonēšanu medicīniskiem mērķiem.

Turpinām ar aktuālo informāciju. 
Eiropas Savienība vakar pieņēmusi rezerves plānus, lai aizsargātu gaisa satiksmi un finanšu nozari gadījumā, ja Lielbritānija pametīs bloku bez izstāšanās vienošanās. ES arī solīja, ka Lielbritānijas pilsoņi, kas dzīvo citās ES valstīs, turpinās baudīt ES iedzīvotāju tiesības, ja Lielbritānija rīkosies līdzīgi attiecībā uz tur dzīvojošajiem citu ES valstu pilsoņiem. Eiropas Komisija (EK) paziņoja, ka strādā pie tā, lai nodrošinātu, ka nepieciešamie pasākumi var stāties spēkā 2019.gada 30.martā, ja dienu pirms tam būs noticis nekontrolēts "Breksits".

Organizācija “Reportieris bez robežām” ziņo, ka 2018. gadā saistībā ar savu profesionālo pienākumu veikšanu nogalināti 63 profesionāli žurnālisti, kas ir par 15% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Bet ieskaitot arī citus mediju darbiniekus – žurnālistus amatierus, nogalināto skaits pasaulē šogad sasniedzis 80. Organizācijas izplatītajā ģenerālsekretariāta ziņojumā teikts, ka negodīgo politiķu, uzņēmēju un reliģisko līderu naidam un vardarbībai pret žurnālistiem ir traģiskas sekas. Vairāk nekā puse nogalināto miruši tikai piecās valstīs – Afganistānā, Sīrijā, Meksikā, Jemenā un Indijā, teikts vakar Berlīnē izplatītajā ziņojumā.

Centrālās statistikas pārvaldes trešdien publiskotie dati liecina, ka Mājsaimniecību rīcībā esošie ienākumi 2017.gadā Latvijā palielinājās par 11,8% - līdz 489 eiro uz vienu mājsaimniecības locekli mēnesī, taču pērn pieaugusi arī iedzīvotāju ienākumu nevienlīdzība. 2017.gadā mazākie mājsaimniecību rīcībā esošie ienākumi bija Latgalē, savukārt lielākie ienākumi bija Rīgā un Pierīgā.

No šodienas Latvijas Nacionālā arhīva tīmekļvietnē www.arhivi.gov.lv  pieejami publicētie bijušās Valsts drošības komitejas dokumenti, jeb tā dēvētie “čekas maisi”. Lēmums par grozījumiem Latvijas Nacionālā arhīva noteikumos, kas atļautu arī internetā publicēt VDK dokumentus, Ministru kabinetā tika pieņemts jau aizvadītajā nedēļā. Vēstīja ziņu aģentūra LETA.

Šodien plkst. 10.00 Jēkabpils Tautas nama kamerzālē notiks projekta “Aizliegtie vārdi” noslēguma pasākums “Cenzūra – pretrunas. Diskusija”, kurā piedalīsies iepriekšējo sarunu dalībnieki, diskutējot par paradoksu, kas veidojies cenzūras apstākļos. Diskusijā tās dalībnieki pievērsīsies vietējiem notikumiem un personībām, ar piemēriem aktualizējot vietējo nozīmīgumu valsts kultūrvēstures procesos. Diskusiju vadīs Aigars Godiņš. Bet plkst. 12.00 Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē. Notiks Tikšanās ar grāmatas par Džemmu Skulmi “Tuvplāni” autori Gundegu Repši.

Ziņas plkst. 10.00; 12.00; 13.00

Šodien no starptautiskās kosmosa stacijas uz Zemes atgriezušies trīs astronauti. Krievijas kosmosa kuģa “Sojuz” komandā bija Krievijas kosmonauts Sergejs Prokopjevs, Vācijas kosmonauts Aleksandrs Gersts un kosmonaute no ASV Serēna Aunjona-Čenslere. Kosmosa kuģis šodien piezemējās Kazahstāna stepē. Tā savā Twitter kontā paziņoja Krievijas kosmosa aģentūra “Roskosmos”. Lai gan kosmosa kuģī “Sojuz” augustā tika konstatēts caurums, astronauti ir veiksmīgi atgriezušies, bet starptautiskajā kosmosa stacijā palikuši vēl 3 astronauti.

Jau iepriekš informējām, ka Eiropas Savienība gatavojas rezerves scenārijam, kas paredz konkrētu darbību kopumu, ja Lielbritānija no ES izstājas bez vienošanās. Latvijas Republikas Ārlietu ministrija norāda, ka tādā gadījumā sekas pieredzēs arī Latvija, jo valsts budžetā katru gadu būs nepieciešami papildus vairāk nekā 10 miljoni eiro. Ministrijā skaidroja, ka vislielākās papildus izmaksas būs nepieciešamas, lai nodrošinātu muitas darbu, proti, izmaiņas informācijas sistēmās, infrastruktūras pielāgošanā, 48 jaunu amata vietu izveidē un komunikācijas pasākumu nodrošināšanai. Tāpat papildus izmaksas būs nepieciešamas Pārtikas un veterinārajam dienestam un Valsts augu aizsardzības dienestam, papildu piecu amata vietu nodrošināšanai. Tas esot saistīts ar Lielbritānijas izstāšanos no ES Vienotā tirgus, jo uz Lielbritāniju vairs neattieksies tie paši noteikumi par brīvu preču, kapitāla un pakalpojumu apriti. Tādēļ pieaugs slogs uz kontrolējošajiem dienestiem.

Latvijas valsts ceļi informē, ka šodien sniega un apledojuma dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts un reģionālās nozīmes autoceļiem. Ceļu uzturēšanas darbos pašlaik iesaistītas aptuveni 50 brigādes, tomēr autovadītāji tiek aicināti ievērot ceļa seguma kvalitātei atbilstošu ātrumu un distanci pārvietojoties pa Ainažu, Siguldas, Valmieras, Daugavpils, Bauskas, Jelgavas, Liepājas un Ventspils šosejām. Apgrūtināta pārvietošanās ir arī pa reģionālās nozīmes autoceļiem Rīgas, Bauskas, Jelgavas, un Ludzas apkaimē.

Bet Valsts Robežsardze vēsta, ka šodien līdz pusdienlaikam uz laiku tiks slēgts Terehovas robežkontroles punkts, kas nozīmē, ka netiks veiktas nekādas ieceļojošo un izceļojošo personu pārbaudes un visa veida transportlīdzekļu pārbaudes. Valsts robežsardze aicina visus, kuri ar transportlīdzekļiem šajā laikā plāno šķērsot Latvijas–Krievijas sauszemes valsts robežu, izmantot Vientuļu (Bruņiševa) vai Grebņevas (Ubiļinka) robežkontroles punktu.

Vakar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols sasauca ārkārtas sēdi, lai uzklausītu Ārlietu ministrijas skaidrojumu par Latvijas nacionālo pozīciju sagatavošanu un paušanu starptautiskajās organizācijās, īpaši ANO ģenerālasamblejai. Ņemot vērā Latvijas pozitīvo balsojumu par ANO globālo paktu par bēgļiem un lēmumu atturēties balsojumā par Globālās migrācijas paktu, nepieciešami Ārlietu ministrijas skaidrojumi šajos jautājumos, kas turpmāk ļautu paust pamatotu un argumentētu viedokli starptautiskajā arēnā. Kols norāda, ka parlamentā šādi jautājumi netiek pietiekoši izskaidroti.

Jau vairāk kā mēnesi SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” tiek piedāvāts jauns pakalpojums – paliatīvā aprūpe. To veic sertificēta ārste Jeļena Buceniece. Šāds pakalpojums, pagaidām ārpus Rīgas Latgales reģionā ir vienīgais, citviet ārstniecības iestādēs tiek piedāvātas īslaicīgās sociālās aprūpes gultas. Pašlaik palīdzība tiek sniegta pirmajiem 5 pacientiem. Paliatīvā aprūpe tiek piedāvāta cilvēkiem, kuriem konstatēta onkoloģiskās saslimšanas ceturtā stadija, kas nozīmē, ka pacients ir nedziedināmi slims, bet viņam var atvieglot un uzlabot dzīves apstākļus.


Ziņas plkst. 11.00; 16.00. 

Turpmākajās minūtēs par aktuālo novados.
Riebiņu novadā noslēdzies rakstniekam, filozofam un reliģiju pētniekam Robertam Mūkam veltītais Latvijas skolu 2.-12. klašu skolu jaunrades darbu konkurss. Šogad konkurss norisinājās jau 13. reizi un to rīkoja Galēnu Kultūrvēstures biedrība sadarbībā ar Galēnu Roberta Mūka muzeju. Konkursa noslēgums notika 14. decembrī. Dalībai konkursā tika iesniegti vairāk kā 360 jaunrades darbu no 72 Latvijas skolām. Konkursa uzvarētāju vidū bija skolēni gan no Latgales, gan galvaspilsētas skolām. Organizatori norāda, ka šāda veida aktivitātes veicina skolēnu interesi par latviešu rakstniekiem, kā arī veicina skolēnos radošo domāšanu.
Preiļu novadā tiek īstenots projekts “Proti un dari”. Tā ietvaros jaunieši vecuma posmā no 15-29 gadiem, kuri nemācās, nestrādā un neapgūst profesiju, tiek iesaistīti dažādās neformālās izglītības aktivitātēs un citos pasākumos konkrēta aroda apguvē. Šo projektu īsteno Preiļu novada pašvaldība, Nodarbinātības valsts aģentūra un Valsts izglītības attīstības aģentūra. Jaunieši projekta laikā var apgūt dažādas jaunas prasmes un zināšanas (kursi tiek apmaksāti), apmeklēt dažādus pasākumus, iesaistīties brīvprātīgajā darbā, projekta ietvaros tiek sniegtas arī individuāls, regulārs mentora atbalsts un nepieciešamo speciālistu konsultācijas. Vairāk informācijas www.preili.lv.
Vārkavas novada Sociālais dienests informē, ka no 5. decembra līdz Ziemassvētkiem Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa darbinieki Vārkavas novadā darbosies kā labie rūķi, kuri ir gādājuši Ziemassvētku dāvaniņas un ieradīsies ciemos pie trūcīgajām, daudzbērnu, maznodrošinātajām ģimenēm. Akcija norisināsies no 2018. gada 5. decembra līdz Ziemassvētkiem.
Bet organizācija “Domas Dabā” no 22. līdz 23. decembrim ikvienu interesentu aicina uz neparastu pasākumu “24 stundas Mežā” Madonas novada Dzelzavas pagastā. Tajā apmeklētājiem būs iespēja pavadīt ziemas nakti ārpus mājas. Pasākuma organizatori norāda, ka šis nebūs ekstrēms un ar izdzīvošanu dabā saistīts piedzīvojums. Notiks kopīga zupas vārīšana uz ugunskura, naktsmītnes veidošana no dabas materiāliem un citas brīvdabas aktivitātes.
Savukārt, Pļaviņu novadā līdz 4. janvārim apskatāma Gunta Grandāna foto izstāde “Ar ziemeļblāzmu sirdī”. Izstādē apskatāma 21 uz auduma drukāta fotogrāfija, kurā iemūžināta skaistākā un neparastākā dabas parādība – ziemeļblāzma. Guntis Grandāns ar fotografēšanu nodarbojas jau vairāk nekā 40 gadus. Visbiežāk ir iemūžinājis ainavas. Šogad Pļaviņu novada dome sadarbībā ar Gunti ir izdevusi 2019. gada kalendāru ar Pļaviņu novada ainavu fotogrāfijām. Kalendārā marta mēnesī ir aplūkojama fotogrāfija ar Pļaviņās noķerto ziemeļblāzmu Īvānos.
SIA ”Jēkabpils autobusu parks” informē, ka vairākiem reisiem Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās noteiktas izmaiņas. Pilsētas autobusi kursēs pēc svētdienas grafika, bet slēgti sekojoši reisi Pļaviņas – Spunģēni – Jēkabpils pl.7:00 no Pļaviņām;
Jēkabpils – Spunģēni – Pļaviņas pl. 17:40 no Jēkabpils. 25. decembrī slēgts reiss Viesīte – Vārnava – Sunākste – Viesīte pl.7:05 un 13:00 no Viesītes. Atsevišķas izmaiņas autobusu kustības sarakstā ir arī 1. janvārī, ar tām sīkāk iepazīties var radio1 ziņu portālā.

Ziņas sagatavoja Gunta Ločmele


Ziņas pulksten 14.00 - 15.00
Radio1 ziņās klausieties:Kariņš noraida Gobzema kandidatūru iekšlietu ministra amatam; Bijušais Daugavpils mērs Rihards Eigims šodien atbrīvots ; un Ziemas saulgrieži visā Latvijā būs sniegoti.

"Jaunās Vienotības" premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš noraida Alda Gobzema no KPV LV kandidatūru iekšlietu ministra amatam, un sarunas ar partijām par iespēju gūt stabilu vairākumu Saeimā turpinās līdz rītdienai. Valdībai bez "KPV LV" ar četrām partijām būtu vien 50 balsis. Taujāts, vai plāno sarunas ar Zaļo un zemnieku savienību, Kariņš norāda, ka tas nav viņa lēmums. Pēc politiķa domām, viņa piedāvātais atbildības jomu sadalījums valdībā iekļāva visu partiju prioritātes, kā arī bija līdzsvarots. Pašlaik partijām trūkst nepieciešamā kompromisa un sadarbības gara, joprojām uzskata Kariņš.

Ja "Jaunās Vienotības" politiķim Krišjānim Kariņam ar savu Ministru kabineta piedāvājumu neizdosies gūt Saeimas vairākuma atbalstu, tad Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amata kandidātu parlamentā vairs nemeklēs. Valsts prezidents Kariņu pagaidām vēl nav oficiāli nominējis premjera amatam. Iepriekš Ministru kabineta veidošanu Vējonis secīgi uzticēja JKP līderim Jānim Bordānam un "KPV LV" politiķim Gobzemam, taču nevienam no viņiem valdību izveidot neizdevās, tāpēc prezidents šīs abas nominācijas atsauca.

Titulu "Gada Eiropas cilvēks Latvijā" ieguvis Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits. Balsošanas laikā lielāko sabiedrības atbalstu guva gan Levits, gan arī Eiropas Latviešu apvienības prezidija priekšsēdētāja vietniece un Luksemburgas-Latvijas asociācijas valdes locekle Elīna Pinto un Eiropas Latviešu apvienības prezidija locekle, Latviešu biedrības Īrijā valdes priekšsēdētāja un kora "eLVē" vadītāja Inguna Grietiņa-Dārziņa. Kā norādīja biedrībā, Levitu balsotāji raksturojuši kā cilvēku, kurš ir cienīgs kļūt par Latvijas prezidentu, demokrātijas vērtību aizstāvi un cilvēku ar plašu eiropeisku skatu.

Turpinām ziņas

Latvijas valsts, no amata atstādinot Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, nav izpildījusi savus pienākumus, kas tai izriet no Eiropas Centrālās bankas statūtiem, jo Eiropas Savienības Tiesai nav sniegti pierādījumi par faktiem, kuri Rimšēvičam tiek pārmesti. Prasības tiesā cēlis gan Rimšēvičs, gan Eiropas centrālā banka par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmumu, ar kuru viņš tika atstādināts no amata, jo tiek turēts aizdomās par tirgošanos ar ietekmi un kukuļņemšanu. Ar šīsdienas secinājumiem ģenerāladvokāte ierosina ES Tiesai konstatēt, ka Latvija, aizliegdama Rimšēvičam veikt Latvijas Bankas prezidenta pienākumus, nesniedzot ES Tiesai pierādījumus par faktiem, kurus tā viņam pārmet, nav izpildījusi savus pienākumus. Jau ziņots, ka Rimšēvičs ES Tiesā prasīja atzīt, ka viņam no KNAB lēmuma par drošības līdzekļu piemērošanu izrietošie ierobežojumi pildīt Eiropas centrālās bankas padomes locekļa funkcijas un tiesības ir piemēroti prettiesiski.

Bijušais Daugavpils mērs Rihards Eigims šodien atbrīvots no Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatora. Jau ziņots, ka KNAB otrdien lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu aizturēja bijušo Daugavpils mēru Eigimu. KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Patlaban aizturētas divas personas un birojs šajā lietā otrdien veica procesuālās darbības Daugavpils domē. KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA "Modus būve".

Un vēl

Rīt un parīt 21.-22.decembrī, kad Zemes ziemeļu puslodē atzīmēs ziemas saulgriežus, visā Latvijā gaidāms sniegs, prognozē sinoptiķi. 21. un 22.decembris būs gada īsākās dienas. Nakts no piektdienas uz sestdienu būs gada garākā nakts, un 22 minūtes pēc pusnakts būs saulgriežu mirklis, kad sāksies astronomiskā ziema. Saules spīdēšanas ilgums piektdien un sestdien būs no sešām stundām un 26 minūtēm Latvijas tālākajā ziemeļu punktā Rūjienas novadā līdz septiņām stundām un divām minūtēm valsts tālākajā dienvidu punktā Daugavpils novadā. Astronomi saulgriežus mēdz dēvēt par solstīciju, kas, burtiski tulkojot no latīņu valodas, nozīmē "saule stāv uz vietas", jo punkts, kurā redz lecošu vai rietošu sauli, apstājas un pēc šīs dienas maina savu virzienu. Pēc ziemas saulgriežiem katra diena kļūs arvien garāka, bet nakts - īsāka.


Ziņas plkst. 17.00 - 18.00
Radio1 ziņās klausieties: Internetā publicē daļu "čekas maisu"; Deputāti pieņem likumu par pieļaujamo virsstundu skaita palielināšanu mediķiem; un Kādas ir visizplattākās jaungada apņemšanās?

Šodien interneta vietnē "kgb.arhivi.lv" publiskota daļa no bijušās Valsts drošības komitejas jeb VDK dokumentiem jeb tā dēvētajiem "čekas maisiem". Publiskoto dokumentu vidū ir aģentūras alfabētiskā un statistiskā kartotēka, ārštata operatīvo darbinieku uzskaites kartotēka, VDK darbinieku telefongrāmatas, kuras satur informāciju par VDK štata darbiniekiem, un arhīvā pieejamie Latvijas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas apraksti. Pirmie bijušās VDK dokumenti ir pieejami attēlu veidā un nav iespējama to meklēšana vai cita tamlīdzīga apstrāde. Piemēram, VDK ziņotāju kartītes aplūkojamas alfabētiskā kārtībā attēlu veidā, tās savulaik aizpildītas rokrakstā, krievu valodā un tajās atrodams visai maz informācijas - ziņotāja vārds, uzvārds, segvārds, atsevišķi personas dati, atbidīgā VDK nodaļa u.tml., bet nav informācijas par reālo ziņotāja darbību.

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ārstniecības likumā par pieļaujamo virsstundu skaita palielināšanu mediķiem. Likuma izmaiņas paredz, ka virsstundu skaits turpmākos trīs gadus nevar pārsniegt 16 stundas nedēļā, kas ir divas reizes vairāk, nekā to pieļauj Darba likums. Virsstundu darbs pieļaujams tikai ar ārstniecības personas piekrišanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsāktajā kriminālprocesā par 10 tūkstoši eiro kukuli saistībā ar būvniecības iepirkumu, aizdomās turētā statuss piemērots gan bijušajam Daugavpils mēram Rihardam Eigimam (Mūsu partija), gan otram aizturētajam. KNAB izplatītajā paziņojumā, neminot iesaistīto personu vārdus, norādīts, ka viena persona atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļņemšanu, bet otra atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas par kukuļdošanu. Eigima aizstāvis Juris Dzelme norāda, ka viņa klients neatzīst vainu viņam inkriminētajos likumpārkāpumos. Jau ziņots, ka KNAB otrdien, 18.decembrī, lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu aizturēja bijušo Daugavpils mēru Eigimu.

Turpinām ziņas

No 2019.gada 1.janvāra juridiskām personām pilnvaru transportlīdzekļu un mazizmēra kuģošanas līdzekļu reģistrācijai būs jānoformē divos veidos – kā elektronisku pilnvarojuma atzīmi reģistrā vai arī notariālā kārtībā. Savukārt tiek atceltas juridisko personu izsniegtas papīra formas pilnvaras. Elektroniskai pilnvarai ir vairākas priekšrocības – to var ērti noformēt ar pāris peles klikšķiem no jebkuras vietas pasaulē un jebkurā sev izdevīgā laikā. Lai izmantotu elektroniskās pilnvaras noformēšanas iespējas, CSDD aicina juridisko personu vadītājus pārliecināties, vai to pārstāvētie uzņēmumi vai iestādes ir reģistrētas e.csdd.lv izmantošanai. Pilnvaras, kuras juridiskās personas izsniegušas līdz 2019.gada 1.janvārim, būs derīgas transportlīdzekļu reģistrācijas darbību veikšanai līdz 2019.gada 31.martam.

Latvijas Pastā apstrādāto starptautisko ienākošo sīkpaku skaits no šā gada janvāra līdz decembra vidum salīdzinājumā ar analogu periodu 2017.gadā pieaudzis par vienu miljonu un patlaban sasniedz 8,5 miljonus vienību. Lielāko šo sūtījumu īpatsvaru veido sīkpakas no dažādām ārvalstu interneta tirdzniecības platformām, pamatā Āzijas valstu e-komercijas veikaliem, un šo sūtījumu apjoms ik gadu palielinās. Savukārt Ziemassvētku un Jaunā gada apsveikumi pamatā tiek sūtīti Latvijas teritorijas robežās, savukārt saziņā ar ārvalstīm visvairāk vēstuļu korespondences sūtījumu ceļo uz un no Lielbritānijas, Īrijas, Vācijas un Krievijas.

Un vēl

Jaunajā gadā vairāk nekā trešdaļa jeb 38% iedzīvotāju apņemas sekot līdzi uzturam un veltīt vairāk laika saviem vaļaspriekiem - 31%, tā liecina “Fissman” veiktā aptauja, kas tapusi sadarbībā ar “Snapshots”. Sagaidot 2019.gadu, kopumā 81% Latvijas iedzīvotāju ir kāda apņemšanās, kā padarīt savu dzīvi labāku. Visaktīvāk Jaunā gada apņemšanās kaldina jaunieši vecumā līdz 30 gadiem un vidēji augstu ienākumu saņēmēji. Kā rāda aptauja, sekošana līdzi uzturam svarīga ir 41% aptaujāto, laiks sev - 35%, ceļojumi - 31% un sportiskas dabas apņemšanās - 30% sievietēm ir  raksturīgas vairāk nekā vīriešiem. Savukārt vīrieši apņemas nākamajā gadā biežāk būt kopā ar ģimeni. Kopumā Jaunā gada apņemšanās daudz izteiktāk nodarbina sieviešu prātus, proti, gandrīz piektā daļa Latvijas vīriešu neko neapņemas Jaunajā gadā.

Ziņas sagatavoja Sandra Mikanovska

Atstājiet komentāru