2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Aicina Viesītes mājtirgus!

Aicina Viesītes mājtirgus!

Viesītes novada pašvaldība ir partnere Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013. gadam projektā LLIV 340 „Vietējo produktu attīstība  VidusBaltijā”. 
 
Projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Kalniņa stāsta, ka projekta mērķis ir veicināt jaunu vietējo produktu attīstību un celt esošo konkurētspēju, izmantojot pārrobežu iespējas un veicinot esošo mājražotāju un jauno amatnieku sadarbību un iesaisti esošajos uzņēmējdarbības tīklos; nodrošināt labāku vietējo produktu pieeju vietējam un Eiropas tirgum un veicināt tā atpazīstamību visos līmeņos: uz vietām, pārrobežā un Eiropā.
 
Šajā projektā Viesītes novada pašvaldība kopā ar pārējiem projekta partneriem – Zemgales plānošanas reģionu, Dobeles, Rundāles, Pļaviņu un trijām Lietuvas pašvaldībām - izstrādā kopīgu Vidusbaltijas reģiona mājražotāju pārtikas preču pārdošanas stratēģiju un produktu zīmolu „Mājtirgus”, izdod tirgus avīzi un organizē virkni apmācību. Visas aktivitātes ir vērstas, lai uzlabotu un veicinātu vietējo mājražotāju produktu tirdzniecību.
 
Projekta īstenošanas gaitā ir izbūvēts Viesītes „Zaļais tirgus” Paula Stradiņa ielā 1A, kas ir stimuls vietējiem mājražotājiem savas produkcijas realizēšanā regulāros tematiskos pasākumos un ikdienā. Tirgus atklāšanas pasākums notiks 3. augustā Viesītes pilsētas svētku laikā. Dalība jāpiesaka pie projekta koordinatores Ineses 
Vītolas pa tālruni 29460398.
 
Uz tikšanos 3. augustā Viesītes „Zaļā tirgus” atklāšanas pasākumā!

Atstājiet komentāru