2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Atbalsta projektu Krustpils pamatskolas pieslēgšanai centralizētai siltumapgādei

Atbalsta projektu Krustpils pamatskolas pieslēgšanai centralizētai siltumapgādei

Krustpils novada dome šodien, 17.jūlijā, kārtējā sēdē atbalstīja projektu siltumtrases izbūvei un Krustpils pamatskolas pieslēgšanai centralizētai siltumapgādei.

Pašvaldības izpilddirektors Raivis Ragainis informēja, ka SIA „Brēķu studenti” šonedēļ pašvaldībai ir atsūtījuši vēstuli, kurā informē, ka, uzņēmējs jau vairākus gadus veic siltumapgādi Madona ielas mikrorajonā un sakarā ar katlu mājas rekonstrukciju ir iespējams, piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus un izbūvēt siltumtrasi un pieslēgt Krustpils pamatskolu centralizētai siltumapgādei.

SIA “Brēku studenti” piedāvā izdevīgu plānoto tarifu - par 1MWh līdz 30 Ls (bez PVN).

Raivis Ragainis informēja, ka līdz šim apkures izmaksas Krustpils pamatskolā bijušas krietni vien lielākas, piemēram, 2012/2013/ gada apkures sezonā skolā 1MWh izmaksāja 50.28 Ls (bez PVN). Tāpēc piedāvājums – nodrošināt centralizētu apkuri Krustpils pamatskolā ar 1MWh līdz 30 Ls, ja vien uzņēmēja projekts tiks atbalstīts, ir izdevīgs.

Arī Krustpils pamatskolas direktore un Krustpils novada domes deputāte Vija Stiebriņa atbalstīja šo lēmuma projektu, norādot, ka šada ideja par centralizētas apkures nodrošināšanu skolā tika apspriesta jau pirms diviem gadiem, taču atlikta, jo nebija līdzekļu siltumtrases izbūvei. Viņa piebilda, ka skolas katlumāja ir novecojusi un jebkurā variantā jautājums par skolas apkuri ir jārisina.

Vija Stiebriņa izteica arī neizpratni, kāpēc viņa, kā skolas vadītāja, netika informēta par šī lēmuma projekta sagatavošanu. Pašvaldības speciālisti, lai iegūtu informāciju par pašreizējām skolas apkures izmaksām, zvanījuši un jautājuši saimniecības daļas vadītājai, kura tāpat kā direktore šobrīd ir atvaļinājumā. Par šī lēmuma projekta sagatavošanu Vija Stiebriņa uzzinājusi no saviem darbiniekiem, lai gan ir pašvaldības deputāte. Viņa, izsakot simtprocentīgu atbalstu šadam lēmuma projektam, tomēr uzsvēra, ka šādos gadījumos jāinformē arī iestādes vadītājs.

Krustpils novada domes priekšsēdētājs Gundars Kalve sacīja, ka šis bijis pēdejā brīža lēmums un tika steigā virzīts uz domes sēdi, jo SIA “Brēku studenti” līdz 31.jūlijam jāiesniedz projekta pieteikums un tam nepieciešamas pašvaldības lēmums, tāpēc steigā neesot piezvanīts skolas direktorei. Gundars Kalve arī norādīja, ka turpmāk centīsies izskaust praksi par pēdejā brīža lēmumiem, kas tiek iedoti dažas stundas pirms sēdes. Uz šo sēdi šādi bija pieci lēmuma projekti.

Sandra Mikanovska

Foto: jekabpils24.lv

Atstājiet komentāru