2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Informē par aktualitātēm jaunajā mācību gadā

Informē par aktualitātēm jaunajā mācību gadā

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, 26.augustā Kokneses novada domes izglītības darba speciāliste Lauma Āre uz tikšanos aicināja Kokneses novada izglītības iestāžu pedagogus.
 
No 9 novada izglītības iestādēm seminārā piedalījās 108 pedagogi. Ar muzikālu pārsteigumu izglītības iestāžu darbiniekiem, sagaidot jauno mācību gadu, pasākumu atklāja I. Gaiša Kokneses vidusskolas skolotāja Inguna Žogota, kura katram klātesošajam caur kokles skaņām veltīja trīs skanīgas "puķes" - pagātnei, šodienai un nākotnei.
"Šajā gadā visas mācību iestādes ir skārušas pozitīvas pārmaiņas. Kokneses novada dome rūpēsies, lai šīs pārmaiņas notiktu arī turpmāk. Vēlam, lai nākošais mācību gads ir veiksmīgs, lai skolotājiem pietiek pacietības! Vairāk optimisma un smaidu ikdienā!" uzrunājot pedagogus, sacīja Kokneses novada domes izpilddirektors Ilmārs Klaužs.
 
Izglītības darba speciāliste Lauma Āre, iedvesmojot kolēģus, veltīja viņiem stāstu par kādu meitenīti un vecmāmiņu. Šis stāsts daudziem no klātesošajiem lika aizdomāties par ikdienišķām lietām un to, cik lielu nozīmi mēs tām piešķiram. Ne vienmēr mēs savu sakāmo izsijājam caur trīs sietiem - vai mūsu sakāmais kādam ir patiesi svarīgs, labs un vai tā ir patiesība. "Lai jums izdodas it visu izsijāt caur trīs stāstā pieminētajiem sietiem. Veiksmīgu un patīkamu mācību gadu," novēlēja Lauma Āre.
 
Tikšanās laikā jaunāko informāciju par 2013./2014. mācību gada aktualitātēm pedagogiem sniedza Ineta Īvāne - Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības Departamenta direktora vietniece vispārējās izglītības jomā. Īvānes kundze pedagogus informēja par izmaiņām likumdošanā, pedagogu atalgojuma sistēmā un profesionālās kvalifikācijas pilnveides kārtībā. Tika apspriesti arī jautājumi par IZM prioritātēm jaunajā mācību gadā, profesionālo izglītību, mācību vidi izglītības iestādēs un IZM plānoto atbalstu izglītībai no 2014. - 2020. gadam.
 
Par novada izglītības jomas aktualitātēm 2013./2014.mācību gadā informēja Lauma Āre. SIA „Certes" sniedza informāciju par interaktīvajiem rīkiem mācību iestādēm. Tikšanās laikā pedagogiem bija iespēja noklausīties lekciju, kuru vadīja Asoc.prof., Dr.phil. Ilze Ostrovska - „Skola kā vidusšķiras attīstības balsts pretrunīgajā politiskajā un ekonomiskajā pasaulē". Tikšanās noslēgumā pedagogi darbojās metodiskajās apvienībās, kurās norisinājās darba plāna apspriešana 2013./2014.mācību gadam.
 
Informācijas avots: www.koknese.lv

Atstājiet komentāru