2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Uz Līvānu pilsētas svētkiem ar modinātāju

Uz Līvānu pilsētas svētkiem ar modinātāju

 

Līvānos 20.jūlijā modinātājpulksteņi zvanīs nevis no rīta, bet plkst. 16.25, kad ar novadnieku Ata un Jāņa Auzānu un līvānietes, Baku universitātes studentes Leilas Alijevas skanīgajām balsīm tiks ieskandināti pilsētas svētki.

 

PRIECĀJIES NEMAKSĀJOT!

Līvānu pilsētas svētkos nauda maciņā nebūs jāskaita, jo visi svētku pasākumi, pateicoties domes sadarbībai ar uzņēmējiem, būs bez maksas. Svētku devīze šogad „Stikla raksti, deju raksti, vidū zelta atslēdziņa”.

MOSTIES!

Svētku noskaņas būs jūtamas jau sestdienas rītā – plkst. 9.45 pilsētu modinās jau par tradīciju kļuvušais motorizēto līdzekļu (motociklu, kvadraciklu) brauciens pa garāko Rīgas ielu Latvijā, kura ir gandrīz 5 km gara. Brauciena galamērķis – pilsētas stadions, kur no 10.00 līdz pat 14.30 ikvienai gaumei - sporta aktivitātes.

SAMĪĻO!

Līvānu tradīcija ir arī Bēbīšu svētki – jau 8 gadus domes priekšsēdētājs personīgi sveic katru jauno ģimeni, kas novadam dāvājusi jaunu dzīvību - bērniņu. Šogad mazuļus un viņu vecākus priecēs ne tikai dāvanas, bet arī Burbuļu šovs.

IEPĒRCIES!

No plkst. 12.00 pilsētā darbosies „Tirgoņu iela” – iecienītais uzņēmēju tirgus Domes ielā, kas katram svētku viesim piedāvās iegādāties vietējo amatnieku un tirgotāju ražojumus. Darbosies ToDo drošā māja, būs izklaides bērniem un vecākiem.

SENTIMENTS STIKLA MUZEJĀ

Tiem, kas Līvānos kādu laiku nav bijuši, vērts aplūkot jauno Līvānu Stikla muzeju, kas no nolaistās rūpnīcas ēkas tagad pārcēlies uz modernu mājvietu – Latgales mākslas un amatniecības centru, Domes ielā 1.

Tur gozēsies ap 3000 stikla mākslas darbu, kas vairāk kā 100 gadu laikā tapuši Līvānos.

Sentimentālas atmiņas garantētas: muzeja eksponātu vidū ikviens atradīs traukus no vecmammas bufetes, kāzu glāžu komplektus, vāzes, kuras tapušas PSRS funkcionāru greznajiem galdiem, kā arī vienā eksemplārā izgatavotas tējas servīzes ar īsta zelta rotājumiem, ko Līvānos reiz ražoja īpaši Arābu šeihiem.

Pilsētas svētkos no plkst. 11.00 līdz 21.00 muzeja apskate ir bez maksas.

BALSO UN FOČĒJIES!

Papildus tam Latgales mākslas un amatniecības centrā būs iespēja nobalsot par labāko Līvānu fotogrāfiju (no iedzīvotāju iesūtītajām fotogrāfijām konkursam „Stikla raksti, deju raksti, vidū zelta atslēdziņa”), kā arī fotografēties īpašā fotostendā „Esi stikla pūtējs”, kur katrs jutīsies kā stiklinieks.

Muzeja apkārtnē arī šogad priecēs krāšņāko Latgales dārzu un pļavu puķes, kuras savai pilsētai dāvinājuši Līvānu iedzīvotāji.

MEKLĒJAM SOLISTU!

Tiem, kuru sapnis ir dziedāt uz skatuves, īstā vieta ir Latvijas karaoke čempionāta atlase, kas notiks 20.jūlijā plkst. 13.00 uz skatuves Tradīciju laukumā. Gribētājiem tikai jāpiesakās uz e-pastu: kc@livani.lv līdz 15.jūlijam (dziesmu sarakstu un pieteikuma anketu meklē: www.livani.lv)

Uzvarētājam individuālajā grupā balvā kruīzs uz Stokholmu no Tallink. Taču dziesmas gatavo arī darba kolektīvi, draugi, ģimenes un domubiedru apvienības – viņiem pārsteiguma balvas.

GINESA REKORDS AR PULKSTEŅIEM

Svētku vakara daļa sāksies ar pieminēto modinātājpulksteņu uzstādīšanas akcija pie novada domes 16.25.

Pirms svētkiem līvānieši aktīvi apseko savus krājumus un no bēniņiem, šķūnīšiem un lauku mājām gādā vienkopus visdažādāko laiku modinātājpulksteņus.

Svētki vecajiem laikrāžiem iedvesīs otru dzīvību, jo to laikā pulksteņi svinīgi tiks dāvināti Līvānu sadraudzības pilsētai Ukmerģei, kura līdz Ziemassvētkiem cer vienkopus savākt tik daudz pulksteņu, lai uzstādītu attiecīgu Ginesa rekordu.

GĀJIENS „PIEDALĀS VISI!”

Plkst. 17.00 uz laiku apstāsies transporta asinsrite uz Rīgas – Daugavpils šosejas Rīgas ielā – to „okupēs” Lielā svētku gājiena dalībnieki - gan vienkāršie iedzīvotāji, gan kolektīvi tautastērpos, gan īpaši noformēti kolēģu, draugu, radu kolektīvi. Gājiens dosies no domes uz skolu stadionu.

Gaidītas arī sabiedriskās organizācijas, sporta klubi un citi aktīvie novada cilvēki. Fantāzijas lidojumam robežu nav!

Lai gājiena dalībnieku kārtību būtu iespējams plānot savlaicīgi, kolektīviem jāapstiprina dalība līdz 19.jūlijam (rakstos uz e-pastu:kc@livani.lv)

TE MĒS VISI VIENĀDI ESAM

Gājiena galamērķī – skolu stadionā ap 19.00 savu uznācienu gatavo ap 200 novada un viesu kolektīvu dejotāju, kas kājas deju rakstos jau ielocījuši XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos Rīgā.

Svētkos tiks paziņots un sveikts 2013.gada augstākā novada titula – Līvānu Goda pilsonis ieguvējs uzņēmējs, mecenāts un novada Stipendiju fonda jauniešu studijām augstskolā (darbojas jau 10 gadus) dibinātājs Daumants Pfafrods.

Sirdis vaļā raus arī kopīgā dziedāšana ar Latvijas teātru un estrādes zvaigznēm programmā „Atkal, atkal ir debesis pušu”. Muzicēs Olga Rajecka, Ieva Akurātere, Edīte Baušķeniece, Raimonda Vazdika, Antra Stafecka, Aldis Siliņš un citi.

TURPINĀM LĪDZ RĪTA GAISMAI

Vakara turpinājums ar balli un uguņošanu notiks Tradīciju laukumā, kur svētkos visus sveiks domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Emocionālu sniegumu svētku koncertam gatavo Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un tā vadītājs, „Šlāgeraptaujas 2013” uzvarētājs Normunds Zušs.

Vakara turpinājumā muzicēs Guntis Veits un vecais labais „Credo”. Bijušie „Līvi” Aivars Brīze un Tomass Kleins uz Līvāniem atvedīs grupu „Leģions”, bet pēc pusnakts ballītes kulminācijā spēlēs grupas „Galaktika” un „Otra puse”, kā arī dīdžejs Jānis Balodis no Radio 1. Vakaru vadīs aktieris Lauris Dzelzītis. Visu nakti darbosies arī bufetes ar atspirdzinājumiem, tāpēc neviens no Līvānu pilsētas svētkiem neaizies izsalcis.

CITI SVĒTKU PASĀKUMI

Jāpiezīmē, ka arī pirms un pēc svētkiem notiek dažādi pasākumi, piemēram, piektdien 19.jūlijā plkst. 20.00 Līvānu kultūras centrā ikviens gaidīts uz viesu un pašmāju kolektīvu koncertu „Sapņi visās valodās”. Līvānus svētku laikā apmeklēs arī sadraudzības pilsētu pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas. Būs iespēja vērot arī viesu kolektīvu sniegumu.

Savukārt svētdien 21.jūlijā svētkiem veltītie dievkalpojumi notiks Līvānu Romas katoļu baznīcā plkst. 11.30 un Līvānu luterāņu baznīcā plkst. 13.00.

Svētkus organizē Līvānu novada pašvaldība. Finansiāli atbalsta novada uzņēmēji.

Svētku laikā iespējami satiksmes ierobežojumi.

Sīkāka informācija: www.livani.lv

Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļa

Papildus informācija:

ginta.kraukle@livani.lv ; 65307270; 29492184

Atstājiet komentāru