2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Mūžībā aizgājis Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Rutko (1961 – 2018) (NEKROLOGS)

Mūžībā aizgājis Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Rutko (1961 – 2018) (NEKROLOGS)

Un vēlreiz lielās
atbildības sāpes
Un maigums trauslais
saulpureņu zelts...
Bez atbildes
Ir velti vaicāt – kāpēc,
Un neiespējamais
Par velti smeldz.
(M.Bendrupe)

Ar visdziļākajām skumjām paziņojam, ka saulainā sestdienā, 6. oktobrī, 57 gadu vecumā negaidīti no mums šķīries Jēkabpils pilsētas domes deputāts un priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Andris Rutko. Mums ikvienam Andris paliks atmiņā kā gaišs un neizsakāmi labsirdīgs cilvēks ar plašu sirdi un siltu smaidu.

Šajā neizmērojami skumjajā sēru brīdī izsakām līdzjūtību un esam kopā ar Andra ģimeni, tuviniekiem un draugiem!

Jēkabpils pilsētas pašvaldība

IN MEMORIAM

Andris dzimis 1961. gada 3. aprīlī Jēkabpilī un te arī pavadījis visu mūžu.

Dzīves lielākā vērtība Andrim vienmēr bijusi ģimene. Andris vienmēr ļoti rūpējies par mammu Adeli. Meita Žanna un mazmeitiņa Sofija bija viņa lielākie dārgumi, ar kurām kopā esot ik brīdis bija mīlestības un prieka piepildīts.

Skolas gaitas Andris uzsācis un ar izcilām sekmēm pabeidzis Jēkabpils 3.vidusskolā. Profesionālo izglītību ieguvis Celtniecības tehnikumā. Laikam ejot, ieguvis augstāko izglītību - bakalaura un maģistra grādus Biznesa Augstskolā “Turība”, kur specializējies uzņēmējdarbības vadībā.

Andra sirdslieta vienmēr bija sports. Jaunībā aktīvi trenējies gan boksā, gan piedalījies un spēlējis dažādās futbola komandās, spēlējis Jēkabpils veterānu futbola izlasē. Kādā no intervijām Andris teicis: “Risināt darba jautājumus kabinetos, ir viena lieta, bet tikties futbola laukumā – pavisam cita, jo šeit visiem ir vienādas konkurences pozīcijas, nevienai no pusēm nav nekādu resursu priekšrocību.”

Visus darba gadus Andris pavadījis strādājot saimnieciskajā jomā. Ilgus gadus kā pamata darba vieta Andrim bija Jēkabpils cukurfabrika, kur viņš pildīja galvenā inženiera vietnieka pienākumus. Vēlāk strādāja kā galvenais inženieris Komunālo uzņēmumu kombinātā. Bija apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “Spuņģēni – Daugavieši” valdes loceklis. Sākot no 2009.gada strādāja Krustpils novada pašvaldībā komunālās saimniecības nodaļas vadītāja amatā. Kolēģi Andri atceras kā labsirdīgu, vienmēr pozitīvi noskaņotu un harizmātisku cilvēku.

Andris vienmēr ticis augstu vērtēts un pieminēts ar labu vārdu, vienmēr spējis uzklausīt un saprast jebkuru līdzcilvēku. Par to liecina tas, ka atkārtoti ticis ievēlēts Jēkabpils pilsētas domes deputāta amatā. Pēc 2017. gada pašvaldību vēlēšanām ieņēmis domes priekšsēdētāja vietnieka amatu tautsaimniecības jautājumos.

Mēs, kolēģi Jēkabpils pilsētas pašvaldībā, Andri atcerēsimies kā darbīgu, pozitīvu, atsaucīgu un gaiši noskaņotu cilvēku ar izcilu humora izjūtu.

Paldies, Tev Andri, par paveikto un ieguldīto pilsētas un sabiedrības labā!

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušā Jēkabpils pilsētas domes deputāta, Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieka Tautsaimniecības jautājumos Andra Rutko notiks ceturtdien, 11. oktobrī plkst.14.00 Jēkabpils pilsētas kapličā. Zemes klēpī viņš tiks guldīts Jēkabpils pilsētas kapos.