2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Veikta daļēja Jēkabpils pilsētas kapu digitalizācija

Veikta daļēja Jēkabpils pilsētas kapu digitalizācija

Lai sakārtotu kapsētu dokumentāciju un apglabāto personu uzskaiti, Jēkabpils pilsētas kapos šogad veikta daļēja kapu digitalizācija, ko nodrošināja uzņēmums SIA "Cemety".

Jēkabpils pilsētas kapu apsaimniekotājs SIA “Jēkabpils pakalpojumi” informē, ka šobrīd digitalizācija veikta Jēkabpils kapsētas luterāņu zonā (6ha platībā). Uzņēmuma darbinieki cer, ka tuvākajā laikā būs iespēja veikt pilnīgu Jēkabpils kapu digitalizāciju, kuras rezultātā gan iedzīvotājiem, gan kapu apsaimniekotājam būtu atvieglota informācijas ieguve par brīvajām apbedījumu vietām, kā arī sniegta iespēja apzināt savu senču atdusas vietas.

Kapu digitalizācijas ietvaros veikta kapsētas luterāņu zonas kartēšana, kapavietu uzskaite, numurēšana, apbedījumu foto fiksācija, izveidota karte un datu bāze, kura ir apskatāma interneta vietnē www.cemety.lv Izveidotais pakalpojums ir izmantojams gan sadzīves situācijās, gan kā vitāli nozīmīgs pakalpojums- informācijas avots dzimtas koku veidotājiem, vēsturniekiem un novadpētniekiem.

Šobrīd joprojām notiek darbs pie informācijas precizēšanas un papildināšanas, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti iepazīties ar digitālajā kartē www.cemety.lv pieejamajiem datiem un neprecizitāšu gadījumā informēt SIA "Jēkabpils pakalpojumi" kapu pārzini pa tālruni 20027341, vai nosūtot informāciju elektroniski kapi@jekpak.lv


SIA “Jēkabpils pakalpojumi”
sabiedrisko attiecību speciāliste
Ieva Gādmane