2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils domes telpās izvietoti jauni interjera elementi

Jēkabpils domes telpās izvietoti jauni interjera elementi

Latvijas simtgades gadā Jēkabpils pilsētas pašvaldības ēkas iekštelpas – foajē un kāpnes ieguvušas jaunu vizuālo izskatu, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kāpņu daļā uz otro stāvu un otrā stāva gaitenī izvietotas koka konstrukcijas, kurās ievietotas stikla planšetes, papildinātas ar digitālā drukā veidotām ilustrācijām, kā arī interjers papildināts dabīgi lietām betona vāzēm, kurās izvietoti augi. Laika gaitā, plānots ilustrācijas aktualizēt un mainīt atbilstoši aktuālajam notikumam, piemēram, tuvojoties pilsētas svētkiem.

Idejas autori ir arhitekte Laura Krastiņa un mākslinieks Raimonds Vindulis, kas sadarbojoties ar ilustrāciju autori Diānu Renjinu un SIA “Being Design” radījuši jauno interjera iekārtojumu. Interjera risinājumu kopējās izmaksas ir 4600 eiro bez PVN.

Mākslinieks Raimonds Vindulis skaidro, ka noformējuma pamatdoma ir bijusi minimāliem līdzekļiem, radīt maksimāli labāku efektu: “Mūsu idejas galvenais virziens bija, radot jauno interjera iekārtojumu, atteikties no stereotipiskās domāšanas par to, kādām būtu jāizskatās valsts iestādes telpām. Tika ņemta vērā arī šī brīža tendence publiskā sektora ēkās (valsts un pašvaldību iestādēs) “paiet tālāk” no tīri funkcionālā interjera, bet radīt emocionāli patīkamāku atmosfēru un nedaudz arī pārsteiguma efektu. Šis interjera iekārtojums rada noskaņu, kā arī ir mākslinieciski augstvērtīgs. Ilustrācijās attēloti simboliski tēli, piemēram, šūpulis, kas simbolizē valsts dzimšanu. Ilustratore Diana Renjina šo tēmu (valsts rašanos) pasniegusi mūsdienīgā un savdabīgā skatījumā.”

Atstājiet komentāru