2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Gaļas pīrāgi, kas izdodas vienmēr

Gaļas pīrāgi, kas izdodas vienmēr

Šī ir uzticama rauga mīklas recepte, kura nekad nav pievīlusi, jo, pat sviestu aizstājot ar eļļu vai margarīnu, pīrāgi izdodas tikpat "pufīgi" un gardi.

Sastāvdaļas: Rauga mīklai: 150g sviets, 50g raugs, 0,5l piens, ½ TK sāls, 100g cukurs, 1,5 l kviešu milti, 1 gab.ola. Pildījumam: 700g liellopa maltā gaļa, 250g kūpināts cauraudzītis kubiņos, 1 gab sīpols, sasmalcināts, 1TK malti melnie pipari, 1ĒK sāls. Pārsmērēšanai: 1 gab. sakulta ola.

Pagatavošana: Bļodā, kurā tiks gatavota mīkla, sadrupina raugu. Katliņā izkausē sviestu. Pielej pienu un uzsilda līdz aptuveni 37 grādiem. Nedaudz sviesta – piena maisījuma uzlej raugam un kārtīgi izmaisa.Kad raugs izkusis, pielej tam atlikušo pienu ar margarīnu un izmaisa. Pieliek bļodas saturam olu, sāli, cukuru un izmaisa. Piesijā miltus un mīca mīklu, līdz tā atlec no rokām. Ja mīkla ir pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu, līdz tā sasniedz vajadzīgo konsistenci. 5Mīklu liek siltumā, pārklāj ar drāniņu un uzraudzē apmēram 30 minūtes. Uzrūgušo mīklu "atsit" atpakaļ un uzraudzē vēlreiz. 

Citā bļodiņā kārtīgi samaisa visas pildījuma sastāvdaļas. Gatavo pīrāgus. Sakarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Izbārsta cepamo plāti ar miltiem. Izrullē mīklu, liek uz mīklas tējkaroti pildījuma, mīklu pārloka pāri un ar glāzi izspiež pusmēness formas pīrāgu. Atkārto darbības, līdz ir izmantota visa mīkla un pildījums. Kārto pīrāgus uz cepamās plāts, pārziež ar olu un liek krāsnī cepties uz aptuveni 25 minūtēm.

Lai labi garšo!

Atstājiet komentāru