2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Populārākie ledusskapju veidi 2018. gadā

Populārākie ledusskapju veidi 2018. gadā

Ieejot veikala ledusskapju nodaļā, nevar neapjukt no milzīgās daudzveidības un ledusskapju veidiem. Sen jau vairs nav tie laiki, kad visiem ledusskapjiem bija tikai vienas durvis un, vairumā gadījumu, saldētava augšpusē. Līdz ar to, apjukt no plašā ledusskapju piedāvājuma un tehnoloģiju daudzveidības ir pavisam vienkārši. Tāpēc, lai palīdzētu labāk saprast, kas notiek ledusskapju pasaulē, piedāvājam šobrīd populārāko un aktuālāko ledusskapju veidu/tehnoloģiju uzskaitījumu, lai jūs neapjuktu, izvēloties jaunu ledusskapi.

Ledusskapji bez saldētavas

Ledusskapji bez saldētavas ir visai plaša kategorija, ko noteikti varētu iedalīt vēl vairākās apakškategorijās, jo tajā teorētiski ietilpst gan pavisam neliela izmēra mini ledusskapji, gan standarta izmēra augstie ledusskapji, kuros saldētavai ierasti paredzētā vieta aizstāta ar papildus tilpumu pašam ledusskapim, bet, skaidrības labad, šajā kategorijā ieskaitīsim tikai otros, pie mini ledusskapjiem vēlāk atgriežoties atsevišķā kategorijā. Kā jau var noprast no iepriekš pieminētā, šīs kategorijas ledusskapji vislabāk būs piemēroti tiem, kam nepieciešams lielāks ledusskapja tilpums, bet nav lielas vajadzības pēc saldētavas (lai gan to vienmēr var iegādāties arī atsevišķi). Līdz ar to, šādi ledusskapji varētu būt lieliski piemēroti birojiem vai dzīvokļiem, kuros dzīvo vairāki dzīvokļa biedri, kā arī lielām ģimenēm.

Ledusskapji ar saldētavu augšā vai apakšā

Ledusskapji ar iebūvētu saldētavu droši vien ir vispopulārākais un ierastākais ledusskapju veids, bet bieži vien rodas jautājums – vai labāk izvēlēties ledusskapi ar saldētavu augšā vai apakšā, un vai starp tiem vispār ir atšķirība? Kā izrādās, tad ir gan – augšpusē novietota saldētava parasti būs ietilpīgāka, kā arī taupīgāka elektrības patēriņa ziņā, turklāt šāds ledusskapis parasti maksās lētāk, savukārt apakšā novietotas saldētavas lielākā priekšrocība ir ērtums – tas padara vieglāku piekļuvi pašam ledusskapim, jo nav jāpieliecas, lai paņemtu produktus no ledusskapja apakšējā plaukta, kā arī, apakšējām saldētavām parasti ir vairāk plauktu, kas padara vieglāku produktu kārtošanu saldētavā. Kā jau minēts šī ir populārākā ledusskapju kategorija, līdz ar to, lielākā daļa ledusskapju pircēju varēs tās ietvaros atrast sev piemērotāko variantu, atbilstoši savām vēlmēm un vajadzībām izvēloties saldētavas novietojumu.

Ledusskapji ar ledus ģeneratoru

Ledusskapji ar iebūvētu ledus ģeneratoru kopumā nav nekāds jaunums, bet Latvijā tie iematojuši popularitāti tikai pēdējo gadu laikā – iespējams, tāpēc, ka mūsu klimatiskajos apstākļos nav tik lielas vajadzības pēc šādas funkcijas. Tomēr nav šaubu, ka ir cilvēki, kam šī funkcija pilnīgi noteikti noderētu – protams, ledu ir iespējams sagatavot arī parastā saldētavā, izmantojot ledus trauciņus vai maisiņus, bet vienmēr ir patīkami, ja ir iespējams vienkārši nospiest pogu un mašīna visu izdara tavā vietā, īpaši ja nepieciešams sagatavot ledu lielākām cilvēku skaitam. Tāpēc ledusskapji ar ledus ģeneratoru lieliski noderēs tiem, kas vēlas ikdienā izbaudīt vēsus un atspirdzinošus dzērienus vai jaukt kokteiļus, kā arī tiem, kam patīk mājās rīkot ballītes.

Side-by-side ledusskapji

Pēdējā laikā modē ir ienākuši side-by-side ledusskapji (jeb, latviskojot, divpusējie ledusskapji) ar divām durvīm, kuros visi nodalījumi sakārtoti divās vertikālās līnijās. Daudzi šādus ledusskapjus izvēlas to pievilcīgā izskata dēļ, tomēr jārēķinās, ka šāds ledusskapis būs krietni lielāks izmēru ziņā, tāpēc pirms tā iegādes nepieciešams pārliecināties, ka jūsu virtuvē pietiks plašuma, kur to ietilpināt. Šāda tipa ledusskapī būs arī lielāks plauktu skaits, kas atvieglo ēdienu kārtošanu pa grupām, bet pie mīnusiem var pieskaitīt to, ka, lai gan plauktu ir vairāk, tie izmēros ir nedaudz mazāki, tāpēc var rasties problēmas ar lielāku trauku ievietošanu ledusskapī. Kopumā šādi ledusskapji būs lieliski piemēroti tiem, kam svarīgs ir ledusskapja vizuālais izskats, kā arī tiem, kam nepieciešama lielāka ietilpība vai patīk produktus ledusskapī kārtot pa grupām.

Iebūvējamie ledusskapji

Iekārtojot jaunu virtuvi vai to renovējot, vienmēr pastāv arī iespēja izvēlēties iebūvējamu ledusskapi. Tādā veidā ir iespējams iekārtot virtuvi noteiktā stilā, kā arī efektīvi izmantot visu tajā pieejamo vietu. Turklāt iespējas ir visai plašas – ledusskapi var gan vienkārši ievietot virtuves iekārtā, gan pilnībā iebūvēt, ar īpašām durvīm noslēpjot to no skata. Atliek tikai nedaudz parakties internetā, lai atrastu veselu lērumu ledusskapju iebūvēšanas ideju, un tālāk jau var ļaut darboties savai iztēlei.

Mini ledusskapji

Jau iepriekš pieminētie mini ledusskapji lieliski noderēs gadījumos, kad vajadzīgs ledusskapis, bet ir visai maz pieejamās vietas. Protams, neko daudz tādā ievietot nevarēs, bet bieži vien pēc tā nemaz nav vajadzības un pietiek ar mazizmēra ledusskapi, kurā ievietot svarīgākos produktus. Tāpēc mini ledusskapji būs lieliska izvēle maziem birojiem un citām darbavietām, kā arī studentu kopmītnēm vai tiem, kuriem nepieciešams atsevišķs ledusskapis ārpus virtuves.

Ceram, ka šis skaidrojums palīdzēs labāk orientēties ledusskapju pasaulē un saprast, kāds tieši ledusskapis būs pareizais jums. Šo uzskaitījumu varētu vēl turpināt, jo patiesībā ledusskapju veidi iedalās vēl sīkākās apakškategorijās, bet mēs izlēmām pieturēties pie biežāk izmantotajiem kategoriju nosaukumiem, lai raksts būtu vieglāk saprotams. Ja esat izlēmuši, kādu ledusskapi meklējat, gan augstāk uzskaitītie ledusskapju veidi, gan arī citi pieejami Latvijas lielāko interneta veikalu mājaslapās.