2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Vai atbalstāt jaunu reģionālo partiju dibināšanu?

Vai atbalstāt jaunu reģionālo partiju dibināšanu?

iela1Renāte no Jēkabpils:

- Kāpēc gan ne, lai dibina. Tās ir cilvēku, tajā skaitā arī politiķu tiesības. Tas, ka varbūt jauna partija ir neatpazīstama, tā ir dibinātāju problēma, kā sevi reklamēt.

 

 

iela2Silvija no Jēkabpils:

- Noteikti varētu būt jaunas partijas, jo ar tām pašvaldībās ienāks jauni politiski spēki, jaunas idejas. Ja jaunas reģionālās partijas dibina jau zināmi politiķi, tad to nevar saukt par jaunu partiju, drīzāk par "jumta" vai komandas maiņu. Taču arī tās ir politiķu tiesības.

 

iela3Ļubova no Jēkabpils:

- Kāda jēga no jaunas partijas? Cik jau nav dibinātas? Tāpat neviena nepilda savus solījumus.

 

 

iela4Alberts no Mežāres:

- Man vienalga, vai dibina vai nedibina. Vienīgi varbūt, ka vietējai partijai ir nedaudz lielāka uzticība, jo tā ir uz vietas un ar tās deputātiem var aiziet pabārties, ja kaut kas netiek darīts. Bet pie tiem, kas Rīgā, ikdienā jau parastie cilvēki nevar tikt.

 

iela5Monvīds no Jēkabpils:

- Uzskatu, ka nevajag dibināt jaunas partijas, jo daudz partiju nav efektīvi. Labāk dažas, bet tādas, kas koncentrēti un ar pilnu atdevi strādā valsts un iedzīvotāju labā. Ja ir daudz partiju domē vai Saeimā, tad darbs nav efektīvs, jo tās savstarpēji plēšas par varu un ietekmi un nodarbojas ar politiskām intrigām, bet tautas labā nekas netiek darīts.

Sandra Mikanovska
Foto: Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru