2024.gada 23. novembris

Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Kādus krājumus gatavojat ziemai?

Kādus krājumus gatavojat ziemai?

lindaaaLinda: Ziemai marinēju gurķus.To es daru tā: ņemu gurķus, var ņemt arī pāraugušus, nomizo mizu, izgriež sēklas un pilda trīslitru burkā. Klāt lieku sīpolus, papriku un garšvielas, uz trīs litru burku nepieciešamas septiņas karotes cukura, trīs ēdamkarotes sāls un apmēram pusotra litra šķidruma – ūdens, burkas augšpusē uzmetu kādu dilli un piparu stiprumam. Vēl nepieciešamas septiņas ēdamkarotes 9% etiķa, mazliet pievalcēju izkarsētu vāciņu un pasterizēju pusstundu, tad ņemu nost, apgāžu uz vāciņa un turu kādu pusstundu. Ziemai skābēju arī gurķus. Pirms skābēšanas noskaloju ar vārošu ūdeni, nomazgāju garšvielas, tad atstāju trīs dienas, lai ieskābst. Trešajā dienā skābēto gurķu burkas lieku pasterizēt, ja ūdens ir duļķains to noleju un uzleju svaigu, novārītu sālsūdeni, tikai tam lieku apmēram uz pusi mazāk sāls, jo gurķi jau ir iesālījušies, pēc pasterizēšanas aizvalcēju vāciņu. Ziemai vāru arī dažādus ievārījumus, cukuru lieku viens pret viens, izmantoju arī ievārījuma cukuru. Kaltēju arī tējas – kumelītes, piparmētras un melisu. Tās es pati dārzā audzēju, noplūcu, sagriežu uz papīra vai buntītēs pakārtas izžāvēju un tad glabāju stikla burkās.

Atstājiet komentāru