2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Kas mainījies jūsu un arī valsts dzīvē kopš Latvijas iestāšanās ES?

Kas mainījies jūsu un arī valsts dzīvē kopš Latvijas iestāšanās ES?

Ir pagājuši 10 gadi, kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā. Šajā laikā bijis daudz dažādu notikumu, kas likuši izvērtēt mūsu valsts dalību ES. Jēkabpiliešiem jautājām, kas šajos 10 gados mainījies viņu un arī valsts dzīvē.

 

herta1

Herta:

Mans vīrs bija kategoriski pret to Eiropu. Es domāju, ka dzīve mainījusies ir ar to, ka mums tagad ir drošāk – ir, kas mūs aizstāv. Citādi mēs varbūt jau bu būtu Krievijas sastāvā, atkal būtu Padomju Savienībā, ja mēs nebūtu bijuši Eiropā. Es tā domāju. Kas citādi mainījies? Man liekas, ka nekas. 

 

 

Jefrosinija: Dzīve ir grūtāka. Mums agrāk bija vieglāk ar darbu. Es tagad pati dzīvoju Rīgā, māja man ir tepat laukos, bet man jābraukā katru sestdienu uz mājām. Vispār ir sliktāk. Agrāk varējām iet pie daktera bez visādām maksāšanām. Tagad ar gadiem ir grūtāk ar veselību, vairāk jāiet pie dakteriem un arī vairāk visur jāmaksā. Labāk es pagaidām nedzīvoju.

 

marija

Marija:

Nav nekādu izmaiņu. Kā bija, tā ir. Maza pensija – es 40 gadus nostrādāju, man 27 latus iedeva. Nu, tagad mazliet pieliek, bet par to darbu, turklāt vienā darba vietā man solīja, ka būs piemaksa, bet nekā.

 

 

nina

Ņina:

Mums pensionāriem ir ļoti grūti. Pensijas ir mazas, bet cenas ir ļoti paaugstinājušās. Dārgāk jāmaksā gan par dzīvokli, gan par produktiem. Varbūt Latvijai nevajadzēja stāties Eiropas Savienībā. Varbūt mēs paši par sevi būtu stiprāki. Tagad ir nabadzība.

 

 

olita

Olita:

Dažādi. Ir cilvēki, kuriem ir uzlabojusies dzīve, un ir cilvēki, kuriem tā nav uzlabojusies. Tomēr ir lielākas iespējas, apgūstot dažādu projektu naudu, ir uzceltas ļoti skaistas būves, iekārtotas daudzas vietas. Ir arī iespēja jauniešiem ceļot un strādāt un iegūt papildus dažādas iespējas strādāt brīvprātīgo darbu.

 

 

Sarmīte: Atbildēšu tēlaini. Manā pasē blakus zīmodziņam par iestāšanos Eiropas Savienībā ir uzrakstīts “urrā” un trīs izsaukuma zīmes. Tagad es kaunos par šo ierakstu. Bet nedzēšu laukā.

 

inga

Inga:

Es domāju, ka pozitīvi irmainījusies. Pirmām kārtām Eiropas naudas, kas ir gan lauksaimniekiem, gan uzņēmējiem, gan biedrībām, gan pašvaldībām. Mēs paši redzam – ceļi ir par Eiropas naudu taisīti, mums ir Vecpilsētas laukums par Eiropas naudām. Es domāju – tikai pozitīvi.

 

 

Sandra Mikanovska, Māra Grīnberga

Komentāri (0-1/1)

  • jaa
    02.07.2018 18:16
    auzās esam iebraukuši, auzāssss!!!
    Tie kas valsts iestādēs strādā tikai dzīvo labi un stabili, pārējie ubago - no paziņām, kaimiņiem un tā uz riņķi, viens vienu dienu, cits citu dienu :)

Atstājiet komentāru