Kā izmantojat rudens veltes?
Rita: Sēnes cepam un ēdam un arī ābolus daudz lietojam svaigā veidā. Protams patērējam arī visus dārzeņus, kas tagad aug dārzā. Veikalā dārzeņus nepērkam.
Raisa: Izmantoju visu, ko rudens dod, gatavoju gan ziemai, gan ēdienreizēm sēnes, tomātus, papriku, gurķus un citus dārzeņus. Šogad ir laba sēņu raža, bet man patīk sēņot un varbūt tāpēc šoruden visbiežāk ēdam sēnes.
Janka: Man ir savs dārzs, kurā izaudzēju visu vajadzīgo – kartupeļus, burkānus, bietītes, gurķus, tomātus un citus. Man vislabāk garšo sarkanās bietītes un pupiņas. Eju arī sēņot un pēc tam sēnes marinējam ziemai. Šogad no jāņogām izspiedām sulu.
Kristiāna: Par rudens veltēm neko nezinu. Negatavoju un nekonservēju. Sēņot nav laika. Dārzeņus ēdu, bet īpašu recepšu man nav.
Ludmila: Lasām sēnes un ogas, lieku saldētavā svaigā veidā, vāru ievārījumu, marinēju. No dārzeņiem man vislabāk patīk tomāti gan svaigā veidā, gan savā sulā, gan marinēti, gan želantīnā. Patīk arī ķirbji, jo īpaši marinēti, sanāk tikpat gardi kā ananāsi.
Teksts un foto Liene Grišina