2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Vai gatavojat krājumus ziemai?

Vai gatavojat krājumus ziemai?

Rasma upenju zheleja

Rasma: Esmu sagatavojusi upeņu želeju tējai, ne ievārījumam. Želejai tik daudz cukura nevajag, lieku trešdaļu attiecībā pret ogām. Saldēju ogas, arī dārzeņus gatavoju ziemai – tomātus, gurķus. Īpašas receptes, kas būtu visiecienītākā nav, gatavoju no visa pa druskai.

 

Valda

Valda: Jā, gatavoju. Kas iecienītākais no konserviem? Noteikti tomāti dažādos veidos, gurķi, ievārījumi, kompoti. Interesants jaunums šogad bija - upenes, persiki, melnā šokolāde, balzāms un želejošais cukurs. Ja vēl pieliek kanēlīti, tad tas ir ievārījums ziemai ar Ziemassvētku garšu.

 

Marina

Marina: Gatavoju kompotus un ievārījumus, biju mellenēs. Gurķus vēl neesmu ielikusi, bet grasos to darīt. Likšu arī tomātus. Visiecienītākie konservi ir tomāti želejā, tos gatavoju daudz. Un vēl man ir īpaša recepte – gurķi tomātu mērcē. No galvas recepti neatceros, bet pamatā ir gurķi, tomātu mērce un garšvielas. Ar šo recepti padalījos ar kaimiņieni, arī viņai garšoja.

 

Biruta

Biruta: Ļoti maz. Man labāk patīk ēst svaigas ogas un dārzeņus, mazliet ogas saldēju. Esmu upenes sasaldējusi. Dzīvoju viena, daudz neko nevajag, tāpēc ziemai negatavoju, bet ēdu visu, ko var svaigā veidā.

 

Rasma gatavoju un daudz

Rasma: Jā, gatavoju un daudz. Visas iespējamās ogas, gurķus, tomātus, veikalos jau var nopirkt arī ziemā visu svaigu, bet man patīk pašu gatavots. Ziemai daudz salātus gatavoju. Man ir sakrātas receptes, dažas pat 20 – 30 gadus vecas. Savulaik ļoti iecienīts bija dažādu dārzeņu maisījums, patīk arī marinēta paprika, un ja vēl tajā marinādē ieliek kādu gurķi, arī tam ir cita garša.

Atstājiet komentāru