2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Vai esat sākuši gatavoties jaunajam mācību gadam?

Vai esat sākuši gatavoties jaunajam mācību gadam?

 Daira

Daira: Jā, gatavojamies. Esam sapirkuši visas vajadzīgās kancelejas preces. Vēl meklējam skolas somu. Kancelejas preču piedāvājums Jēkabpilī ir ļoti daudzveigs, savukārt somu izvēle nav tik liela un rūpīgi jāskatās gan kvalitāte, lai soma izturētu mācību gadu. Gatavošanās skolai, ja dzīvo taupīgi, var iekļauties 100 eiro robežas, taču, ja jāpērk soma, apavi un sporta tērps, tad nepieciešami vismaz 200 eiro.

 

Sintija

Sintija: Esmu jau studente. Augstskolai neko daudz nevajag, nepieciešamas tikai klades un rakstāmpiederumi, mācību grāmatas dod augstskola. Visu nepieciešamo jau esmu iegādājusies. Studēju Latvijas universitātē matemātikas fakultatē, statistiķos. Gatavošanās augstskolai maksā mazāk nekā, kad gāju vidusskolā.

 

Madara

Madara: Es studēju un augstskolai nav īsti daudz ko gatavoties, salīdzinājumā ar skolu, jo visas mācības galvenokārt notiek e-vidē. Taču vajadzīgās klades un rakstāmpiederumus jau esmu sagādājusi. Studēju Rīgas Stradiņa universitātē starptautiskās attiecības.

 

Marika

Marika: Skolai jau esmu sagādājusi gandrīz visu nepieciešamo, atlikušas tikai dažas lietas, piemēram, cirkulis. Visu nepieciešamo skolai es esmu atradusi jēkabpils veikalos, te ir labs piedāvājums. Es mācos Viesītes vidusskolā. Skolas piederumiem pietiek ar 20 eiro, nav jau jāpērk visu, ko acis redz.

 

 Janis

Jānis: Ar dēlu skolai gatavojamies nopietni jau no Jāņiem. Nepērkam visu nepieciešamo vienā dienā, jo finasiāli no algas vai pensijas to nevar. Nupat bijām grāmatveikalā, nopirkām rakstāmpiederumus un burtnīcas, iztērējām desmit eiro. Vēl vismaz nepieciešami 30 eiro, lai nopirktu visas krāsas, zīmuļus un burtnīcas. Dārgi maksā arī skolas soma, mēs nopirkām par 58 eiro. Tāpat arī daudz līdzekļus vajag apģērbam, apaviem, somai, sporta tērpiem. Lai sagatavotu skolai trešās klases skolnieku, pērkot tikai vajadzīgo, nepieciešami vismaz 350 – 360 eiro.

Atstājiet komentāru