2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Ko vajadzētu darīt, lai nepieļautu kūlas dedzināšanas katastrofālos apmērus?

Ko vajadzētu darīt, lai nepieļautu kūlas dedzināšanas katastrofālos apmērus?

1

Silvija: „Nevajadzētu dedzināt kūlu, ugunsgrēku šobrīd ir šausmīgi daudz. Vajadzētu palielināt naudas sodu apmērus, varbūt pat piespriest cietumsodu, ja nodedzina kādu šķūni vai ēku.”

 

2

Vizma: „Vienīgais, kas varētu apturēt kūlas dedzinātājus, ir sodi. Domāju, ka vajadzētu piespriest sabiedriskos darbus vai likt cietumā, jo citādi viņi neklausa. Viens otrs nedomā neko sliktu, bet bēdīgas beigas.”

 

3

Olga: „Katru gadu regulāri notiek kūlas dedzināšana, tādēļ jāliek lielāki sodi un kūlas dedzinātāji jāuzmana pašvaldības policijai. Viņiem biežāk jābraukā un jāskatās, kas notiek. Šobrīd tomēr mostas visa dzīvā radība, bet aiziet bojā ugunsgrēkos.”

 

4

Inta: „Cilvēkus var iespaidot, liekot lielākus sodus. Uzreiz radīsies respekts un atbildības sajūta.”

 

5

Aldona: „Dedzinātājiem jāpieņem stingrāki soda mēri, bet jautājums ir strīdīgs. Citi garām skrienot aizdedzina kūlu, un vainīgais nav zemes īpašnieks. Iespējama, jāmaina cilvēku apziņa. Jāatceras arī pašiem savus īpašumus sakopt, tad nebūs vecās zāles, ko dedzināt. Bieži vien esam slinki un vieglāk ir pavasarī pielaist uguni. Varbūt lielāki sodi jāliek tiem, kuri nekopj savu īpašumu.”

Atstājiet komentāru