2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kādus stādus labāk iegādāties?

Kādus stādus labāk iegādāties?

 Ilona

Ilona: Es domāju, ka dārzeņu un augļu dēstus labāk pirkt vietējos, audzētus Latvijā. Savukārt ziedu stādus var pirkt arī ievestos no Eiropas valstīm. Ja grib eksperimentēt, tad var pirkt arī ievestos dārzeņu, ogulāju un augļu koku stādus. Es biju nopirkusi tomātu sēklas no Anglijas, ieguldījām gana lielu darbu to izaudzēšanā, bet rezultātā raža bija ļoti maza, sal;īdzinot ar Latvijas sēklām.

 

Ljuba

Ļuba: Uzskatu, ka vietējie stādi ir daudz uzticamāki un nepievils, iedēstīti noteikti izaugs un dos ražu. Savukārt, pērkot no ārzemēm ievestos nav zināms, kā stāds augs un vai būs piemērots mūsu klimata apstākļiem.

 

Igors

Igors: Man labāk patīk tie, kas audzēti tepat Latvijā. Manuprāt, tie ir mūsu dārziem labāk piemēroti un izturīgāki.

 

Tanja

Taņa: Protams, ka tikai vietējos. Man ir slikta pieredze ar stādiem, kas ievesti no Eiropas valstīm. Piemēram, pērn es lielveikalā nopirku trīs aveņu stādus un tikai viens ieauga. Tāpēc uzskatu, ka pirkt ārzemju stādus ir lieks naudas tēriņš, labāk iet uz vietējo tirgu vai pie vietējkiem stādu audzētājiem.

 

Aiga

Aiga: Es uzticos vietējiem stādu audzētājiem. Tās ir pārbaudītas vērtības. Iepērkoties atbalstu savējos. Arī man ir dārzs, šogad plānoju pirkt tintes zilās atraitnītes, būs jāpiepilda puķu kastes. Augļu un ogulāju dārzam šopavasar neko neplānoju iegādāties.

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru