2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Kur šogad līgosiet un kādas ir Jūsu Līgo tradīcijas?

Kur šogad līgosiet un kādas ir Jūsu Līgo tradīcijas?

 Ludmila

Ludmila: Līgo svētkos brauksim uz laukiem uz Vīpi, mums tur ir mazdēls. Svētkiem jau esmu sasējusi sieru, siešu vēl vienu - ar ķimenēm. Laukos ir klusums un miers, pulcējamies kopā ģimene, kurinam ugunskuru un svinam.

 

Tomass

Tomass: Svētkus šogad nesvinēšu, došos prom darbā ārpus Latvijas. Citus gadus līgoju savās mājās. Jāņus svinu kā jau ierasts šajos svētkos - ar ugunskuru, alu, sieru un dziesmām.

 

Inese

Inese: Līgo svētkus svinam mājās, nedodamies uz publiskiem pasākumiem, sapulcējas visa ģimene, klājam galdu, klausāmies Līgo dziesmas. Pilsētas mājā ugunskuru nekurinam, taču galdā ir visi Jāņu tradicionālie cienasti.

 

Dzintars

Dzintars: Šogad nelīgošu, būšu prom ārzemēs, tur īpaši nelīgojam. Ja gadās būt Jāņos Latvijā, tad svinam kā ierasts – dodamies uz laukiem, kurinam ugunskuru, cepam šašliku, ēdam sieru, dzeram alu un klausāmies Jāņu dziesmas.

 

Modra

Modra: Līgošu kā ierasts savās majās, atbrauks ciemos bērni un mazbērni. Kurināsim ugusnkuru, klāsim galdu ar sieru, pīrāgiem, alu. Dziedāsim dziesmas. Svinam tradicionāli.

 

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru