2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Vai Jēkabpils ir pietiekami apzaļumota?

Vai Jēkabpils ir pietiekami apzaļumota?

 Ieva

Ieva: Nedzīvoju Jēkabpilī, bet iebraucot pilsētā ir sajūta, ka vajadzētu vēl vairāk, jo krāšņāk, jo skaistāk. Jēkabpilī puķu dobes ir tikai pilsētas centrā. Vajadzētu stādījumus arī citās vietās. Esmu no Rubenes, tur ciemata centru cenšas apzaļumot, jo īpaši pēdējos gados.

 

Vita

Vita: Jēkabpils ir maz apzaļumota, piemēram, Kena parkā nezied neviena puķe, ir tikai koki un zālājs. Pilsētas centrā smuki zied atraitnītes, bet ar to ir maz. Tepat aiz pilsētas domes ir pārpurvojusies pļava pašā pilsētas centrā, nesakopta un briesmīga. To vajadzētu sakopt, apzaļumot un izveidot atpūtas vietu.

 

 Maija

Maija: ir jau ir stādījumi un puķu dobes, bet varētu vēl vairāk, jo puķu jau nekad nebūs par daudz. Vajazētu vairāk stādījumu pilsētas mikrorajonos. Esmu no Lauktehnikas mikrorajona, tur vispār puķu nav, pat pie Sporta nama. Tur derētu noteikti kāda puķu dobe.

 

 Liana

Liāna: Jēkabpils centrs, Vecpilsētas laukums ir pietiekami, bet pilsētas nomalēs puķu dobju nav. Dzīvoju neretas ielā, kooperatīva mājās. Tur nav pietiekami apzaļumots. Domāju, ka kooperatīvi varētu vairāk domāt par apzaļumošanu. Puķu dobju nav arī kena parkā, cik daba dod zaļumu, tik tur arī ir. Tur vajadzētu kādu puķu dobi, jo kena parks ir viena no pilsētas vizītkartēm.

 

Aivars

Aivars: Varētu būt vairāk, ir par maz. Apzaļumošana, puķu stādīšana ir nepārtraukts process. Jāstāda katru gadu, paplašinot stādījumus.

 

 Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Komentāri (0-4/4)

  • hohma
    02.07.2018 18:32
    Nu bet pilsēta pelēka un plika, bet naudiņu puķēs katru gadu iegrūž desmitiem tūkstošus eiro. Rezultātu nav!
  • antiņš
    02.07.2018 18:32
    salīdzinot ar citām pilsētām Jēkabpils izskatās pēc tuša miesta, tipiska spēļu zaļu un apbedījumu biroju pilsēta, apstādījumi tiek veidoti vienmuļi, acīmredzot tālāk par savu degungalu neredz vai negrib redzēt
  • tā ir
    02.07.2018 18:32
    Man jau arī pilsēta ,ar tām mūžīgajām atraitnītēm, vairāk kapsētu atgādina.Bezgaumības kalngals.
  • KRIMINĀLI...
    02.07.2018 18:32
    Nabadzība! :-? Vai nevar iestādīt vismaz kkādus daudzgadīgos,ja nevar algot dārznieku,ainavu arhitektu? ;) Ja būtu iespēja ziedot kādus stādus-es to izdarītu ar lielāko prieku,un domāju-ne vienīgā! :) OR-GA-NI-ZĒ-JIET,VADĪBA! ;)

Atstājiet komentāru