2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kāds, jūsuprāt, ir Jēkabpils iedzīvotāju sastāvs?

Kāds, jūsuprāt, ir Jēkabpils iedzīvotāju sastāvs?

 Indra

Indra: Manuprāt, Jēkabpilī visvairāk dzīvo cilvēku vecumā no 40 līdz 55 gadiem, jauniešu nav daudz. Protams, ka visvairāk ir sieviešu, vīriešu mazāk. To liecina arī statistika par Latviju kopumā, ka mums vīriešu ir mazākumā.

 

Galina

Gaļina: Es domāju, ka ir vairāk sieviešu, vīriešu daudz mazāk. Pilsētā dzīvo galvenokārt bērn, jaunieši un veci cilvēki. Maz ir ekonomiski aktīvā vecuma cilvēku. Tā kā daudzi pilsētā neatrod darbu, lai nopelnītu iztiku ģimenei, brauc peļņā uz citām vietām. Vīrieši ir mobilāki un vairāk dodas prom, sievieti saista māja un bērni, tāpēc pilsētā sieviešu ir vairāk.

 

Evija

Evija: Lasīju, ka Jēkabpilī dzīvo vairāk sieviešu nekā vīriešu. Arī man pašai tā šķiet. Domāju, ka pilsētā ir vairāk vecu cilvēku nekā jaunu.

 

Biruta

Biruta: Domāju, ka Jēkabpilī vairāk ir vidējās paaudzes cilvēku, lai gan ir visu vecumu, gan jauni, gan veci. No rītiem vairāk sastopami bērni un jaunieši, kad iet uz skolu, dienas vidū vairāk sastopami vidējās paaudzes. Domāju, ka pilsētā vairāk ir sieviešu nekā vīriešu. Vismaz uz ielas un veikalos vairāk var sastapt sievietes.

 

Kirils

Kirils: Domāju, ka Jēkabpilī vairāk ir vīriešu. Viņi arī dažādos darbos ir vairāk nodarbināti. Pilsētā vairāk ir vidējās paaudzes cilvēku, nav izteikti daudz jauniešu un vecu cilvēku.

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru